Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Son Dakika: Aykut Kocaman kalacak mı? Aziz Yıldırım açıkladı... - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, A Spor'da katıldığı programda Aykut Kocaman'ın geleceği ile ilgili bir açıklama yaptı.

        ''SEÇİMDEN SONRA OTURUP KONUŞACAĞIZ''

        Kocaman ile devam etmeyi düşünen Aziz Yıldırım, ''Seçimden sonra Aykut Kocaman ile karşılıklı oturup konuşacağız. Anlaşacağız. Hemfikirsek hücum eden, çok gol atan, az gol yiyen bir takım yaratmasını isteyeceğiz. Hoca da aynı düşüncede. 1 yıllık sürede her şeyi daha net görmüştür.'' dedi.

        ''AYKUT, KARAKTERLİ BİR ADAM''

        Bugünün futbolunda karakterli teknik direktör bulmanın zor olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Aykut, karakterli bir teknik adam. Dürüst, namuslu... Böyle adamları bulmak çok zordur. Aykut'un tek bir hatası var. Çabuk morali bozulan, her şeyden kendisini sorumlu tutan, duygusal bir kişi. Kötü gidişatta dünyası değişiyor.'' ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ''GALATASARAY MAÇINDAKİ PENALTILAR VERİLSEYDİK ŞAMPİYONDUK''

        Galatasaray maçında yaşanan hakem hatalarını hatırlatan Yıldırım, "3 Temmuz'dan sonra yeni takım kurmak için mücadele ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda başarılı olacağız. Galatasaray maçında 3,2,1 neyse penaltı verilse, atsak şampiyonduk. Ne Aykut Kocaman ne Aziz Yıldırım için bir şey söylenmezdi" şeklinde konuştu.

        ''İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİYOR''

        Altyapının başına getirilecek isimle ilgili konuşan Yıldırım, ''Altyapı projemiz için anlaştığımız ismi şimdi açıklayamıyoruz. Kendisi istemiyor. Bu arkadaş en başta 5 tane saha yapılmasını istiyor. Seçilirsek, Gebze'deki arazide akademinin temellerini atacağız. Bu arkadaş da orada çalışmalarını yapacak.'' dedi.

        ''FUTBOL TAKIMINA 4-5 TRANSFER YAPACAĞIZ''

        Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladıklarını açıklayan Başkan Yıldırım, ''Gelecek sezon için çalışmalarımız sürüyor. 4-5 tane transfer yapacağız ama bu isimleri açıklamak, şu anda doğru olmaz.'' ifadelerini kullandı.

        ''FENERBAHÇE YÜKSELİŞTEYKEN; 3 TEMMUZ BAŞIMIZA GELDİ''

        3 Temmuz'da yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe 3 Temmuz gibi önemli bir olay yaşadı. Türkiye'de aynı olayı 15 Temmuz'da yaşadı. 3 Temmuz'da bunun ayak sesleri vardı. Fenerbahçe yükselişteyken 3 Temmuz başımıza geldi. Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmek istediler. Parasal girdiden pay almayı istiyorlardı. Bunu da Fenerbahçe üzerinden ele geçirmeye çalıştılar. İçeride bir yıl hapis yattık. Keyfimiz yerinde miydi? Hayır. Biz bu şikeyi yapmadık diye devam ettik.'' şeklinde konuştu.

        ''UEFA VE TFF İLE HESAPLAŞACAĞIZ''

        UEFA ve TFF ile hesaplaşacaklarını söyleyen Yıldırım, ''Siz şikecisiniz diye taciz edildi Fenerbahçeliler. Ne şikesi? Memleket elden gidiyor dedim ben. FETÖ örgütünden dolayı bunu dedim. O zaman yanlış anlaşılmıştı bu dediklerim. Sonradan herkes 15 Temmuz'da gördü. UEFA ile TFF ile hesaplaşacağız. Fenerbahçe'nin zararlarını kimse ödeyemez. Ödemek için 2 Temmuz'a dönmemiz lazım. Bu hesaplaşmayı yapmazsak, maddi kayıpları karşılayamazsak 50-100 sene sonra da 'Fenerbahçe şike yaptı' diye tarihte kalacaktır. Çatır çatır paraları alırsak hem bütçeyi düzelteceğiz hem de Fenerbahçe'nin üzerindeki kara lekeyi kaldıracağız.'' dedi.

        ''BİR TEK KAVGAM VAR''

        3 Temmuz'da yaşanan olayların Fenerbahçe'ye çok büyük maddi zararlar verdiğini söyleyen Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe'nin 1.8 milyar dolar olan hisse senedi, 4 Temmuz'da 600 milyona düştü. Bir günde yarı yarıya düştü. Şu an 350 milyon dolar civarlarında. Fenerbahçe, iki defa Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmedi. Şampiyonlar Ligi'ne gitsek 50 milyon geliyor. Fenerbahçe, o hakkı olan paralarını almak için mahkemeye gitmek zorunda. Ben de bunun için adayım. Başkası gelse bu mücadeleyi yapmaktan sıkılacak. Bu hikayenin baş aktörleri biziz. Fenerbahçe'de bundan sonra benim bir başkanlık beklentim yok. Bir tek kavgam var. O da bu zaten. Avrupa'da anlaştığımız şirketler, avukat büroları var. Mahkemeleri açacağız. Açtıktan sonra bir problem yok.'' ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ