Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son Dakika... Aziz Yıldırım'dan flaş açıklama! "Başkan seçileceğim, rahat ol!" - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünü adlı programda aralarında Habertürk Spor Yayın Koordinatörü Meriç Müldür’ün de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Aziz Yıldırım, 'Tekrar başkan seçilirseniz...' şeklinde başlayan soruya "Başkan seçileceğim, rahat ol! Öyle 'Seçilirseniz, meçilirseniz' yok. Rahat olun" diye cevap verdi.

        Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

        Fenerbahçe, 3 Temmuz ile çok büyük acılar çekti. FETÖ örgütü tarafından ele geçirilme operasyonları yapıldı. Bu operasyonlara karşı ben ve arkadaşlarım karşı durduk. Asıl amaç, Fenerbahçe camiasını ele geçirmekti. Sonra diğer kulüpleri ele geçireceklerdi. Fenerbahçe ile başlamak istediler çünkü en güçlü takım Fenerbahçe. TFF'yi de ele geçirmek istediler.Bunun bir şike davası olmadığını, kumpas davası olduğunu hep söyledik. Herkesle de bunun kavgasını yaptık. İfadelerimizi buna göre verdik. Silivri'de ''Ne şikesi? Memleket elden geçiyor'' dedim. Çünkü bunu gördüm. Bu yaşananlardan sonra Fenerbahçe, değerlerini kaybetti. Halka açılmış hisse senetleri 4 Temmuz'da düştü.

        REKLAM

        "HESAPLAŞMA İÇİN ADAYIM"

        Fenerbahçe, hak ettiği Şampiyonlar Ligi'ne iki defa gidemedi. Maddi ve manevi zararlar verildi kulübe. Görsel ve yazılı olarak herkes 'Fenerbahçe şike yaptı' diye ayağa kalktı. Bugün hala o kişiler gazetelerinde yazılarını yazmaya devam ediyor. O günü bize yaşatanlarla bir hesaplaşma yaşamamız gerekiyor. Maddi ve manevi olarak bir hesaplaşma lazım. Ne zaman olacak bu? Yargıtay kararı ile. Bu temiz sayfa ile herkesle temiz bir sayfa açacağız. Bu hesaplaşmayı sadece ben ve arkadaşlarım yapabilir. Fenerbahçe'ye 3 sene daha başkanlık yapayım diye aday değilim. Ben bir hesaplaşma yaşayacağım. Yoksa başkası da gelir, bunu ben takip ederim der ama bir yerden sonra bıkkınlık gelir kendi yaşamadığı için. Biz öyle değiliz. Biz yaşadık. Bu kavgayı yapmamız gerekiyor. Yapmazsak 50 yıl sonra da ortada kalacak. Fenerbahçe, kayıplarını isteyecektir. Gerekirse devletten isteyecektir. Devlete mahkeme açacağız. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı... Bunların hepsiyle hesaplaşacağız. Bunlar için 3 yıl daha adayım. Bir daha da aday değilim. Ondan sonra Fenerbahçe'de başkanlık yapmayı düşünmüyorum. Fenerbahçe'ye şart koşulmaz.

        REKLAM

        "BEN ÖYLE KAPALI KAPILAR ARDINDA KONUŞMA"

        Ben kapalı kapılar ardından konuşacak kadar karaktersiz bir adam değilim. Türkiye'de FETÖ örgütüne karşı dikilen ilk insan benim. Ben öyle kapalı kapılar ardında konuşmam. FETÖ hakkında bir Cumhurbaşkanı, bir de ben konuşuyorum. Sayın Ali Koç, 2012 yılına kadar benle birlikte görev aldı. Ali Koç'a hiçbri zaman FETÖ'cü demedim. Benim düşüncelerimde Ali Koç hakkında böyle bir şey yok. Böyle düşünseydim 2015 yılında Ali Koç'u benim yerime aday göstermezdim. Ben 20 sene bu kulübe başkanlık yaptım. İlle ben başkan olayım, şunu karalıyım iddialarım yok. Son aylarda hep yumuşak davranıyorum, bunu görüyorsunuz.

        "ALİ KOÇ, ABİSİNİ ALSIN GELSİN YANIMA"

        Ali Bey, ''101 kişi beni şikayet etti'' diyor. Sanki bizi suçluyor gibi. Ali Koç ne FETÖ'cüdür, ne de FETÖ ile ilgisi vardır. Benim bilgim olmadan başkaları gidip şikayet etmişse ve bundan dolayı beni suçluyorlarsa, kim suçluyorsa onlar namussuz ve şerefsizdir. Ben kimseye şunu şikayet edin demedim. Ali Koç, söylenen her şeye inanıyor. İnanma, biraz rahat davran ya. Rahat ol. Ben birisini suçlayacaksam kamuoyu önünde suçlarım. Bunları yapacak yürek var bende. Ben yürekli adamım. Kimse konuşamazken ben Fenerbahçe'yi savunuyordum. Varsa bir şey abisini alsın gelsin yanıma. Kulüpteyim her gün. Öğleden sonra buyursun gelsin.Ali Koç'u bir kez daha uyarayım. Sen Koç ailesinin bir çocuğusun, bunlar basit şeyler. Biraz dikkatli ol, rahat ol. Olaylara geniş bak. Sandıkların üstü kapatılsın diyor. Fenerbahçe'de oylar mı çalınacak? Kaç sene birlikte çalıştık. Böyle bir şey gördün mü sen?

        REKLAM

        En büyük kumpası yemiş adam olarak ben niye kumpas yapayım? Niye, Fenerbahçe başkanı olmak için mi? 20 yıl başkanlık yaptım. Bir daha kimse bunu yapamaz. Çünkü her şey tatlı gitmiyor ki, tatlıyla acı iç içe. Başkanlık için değil, hesaplaşma için burada kalmak istiyorum. Seçilmezsem de hayatımı devam ettiririm. Kanada'dan bile üstümüze hakaretler yağıyor. Bunu kim yapıyor? Bunları yapan FETÖ'cüler.

        "ALTYAPI HOCASI DÜNYA KUPASI'NDAN SONRA GELECEK"

        Ben ne proje vaad ediyorsam kulübe vereceğim. Ortaya para koyulacak deniyor, başkan olamazsan bu vaatleri Fenerbahçe'ye vermeyecek misiniz? Ne proje koyuyorsak ortaya, Fenerbahçe'nin projesidir. Bir altyapı hocasıyla anlaştık. O hoca, Rusya'da Dünya Kupası'ndan sonra gelecek. Gelecekteki Fenerbahçe'yi yetiştirmek amacımız. 20 yıl başkanlık yaptım. Fenerbahçe'nin neye ihtiyacı olup olmadığını en iyi biz biliyoruz. Bizden başka bilecek kimse yok.

        "ALİ KOÇ İSMİNİ ARTIK AĞZIMA ALMAYACAĞIM"

        Neden Ali Koç ile canlı yayına çıkayım? Bunun için bir sebep olmalı. Kendi televizyonları, gazeteleri var. Oralarda kendini ifade etsin. Televizyona çıkıp kavga edeceğiz. Bu ortamı yaratmaya ne gerek var? Şimdi televizyona çıkarsak mağdur edebiyatı yapacak. Bugünden itibaren Ali Koç ismini ağzıma almayacağım. Fenerbahçe, 6 kez şampiyon oldu ama 4 kez de şampiyonluğu elinden alındı. Her şeyi 3 Temmuz'a bağlamayın diyor ama bağlanır. Fenerbahçe Başkanı 1 yıl hapiste kalmıştır. 2013 yılında buna rağmen şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'ne alınmadık. Trabzon'dan gelirken Rize'de kurşunlanmıştır bir takım. Bir otobüs futbolcu kurşunlanmıştır. O gün Fenerbahçe, Türkiye lig lideri olmuştu. Şampiyonluğa giden takım o gece bitmiştir. Moral olarak bitmiştir. Yabancıların hepsi korkmuştu. Yerliler de ne yapsın yani... Şampiyonluk kaçmıştı. 3 Temmuz, Fenerbahçe'nin üzerinden silindir gibi geçmiştir. Daha yeni yeni toparlanıyoruz.

        REKLAM

        "GALATASARAY MAÇINDA PENALTIMIZ VERİLSE ŞAMPİYONDUK"

        Fenerbahçe'nin hakları bu sene çok fazla yendi. Galatasaray maçında 2-3 tane penaltımız verilmedi. 1 tanesi verilse bugün şampiyon Fenerbahçe'ydi. Bülent Yıldırım, 1 tane verse şampiyon Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu çalınıyor ama Aziz Yıldırım ve arkadaşları suçlanıyor. 2006'da 16 dakika maç uzatıldı ki, 30 dakika uzatılırdı normal şartlarda. Neler atıldı, borazanlar öttürüldü. Şampiyonluğu bize kaybettirdiler. FETÖ operasyonu orada başladı. Her şey ortada. Eğer Aziz Yıldırım ve arkadaşları olmasaydı Fenerbahçe çok başka noktaya giderdi. Biz hep dik durduk. Bu sene de Fenerbahçe'ye operasyon yapıldı. Bu çocukların hakkı yendi. Yazık değil mi bu çocuklara? Şampiyon olsaydık takım yetersiz diyecek miydi taraftarlar. Şimdi kalitesiz diyorlar takıma. Fenerbahçe takımı çok kaliteliydi ama şampiyonluğa müsade edilmedi. Her şey hakemlere bağlı.

        REKLAM

        "SEYİRCİ BÖLÜNDÜ"

        Fenerbahçe seyircisini böldük. Kombine almayın, ürün almayın diye sosyal medyadan sürekli yayın yaptılar. Ben de çıkıp bölünmeyin, FETÖ'nün yapamadığını size yapmaya çalışıyorlar dedim. Uyardım ben. FETÖ'nün istediği de buydu. Birinin çıkmasını bekliyorlardı. Ali Koç erkenden çıkıp istemeden onların istediğini yaptı. Bekle 3 yıl sonra gelseydin.

        "FENERBAHÇELİ OLMAYANLARI ÜYE YAPTIYSAM ŞEREFSİZİM"

        1998 yılında ilk aday olduğumda, 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' sözüm vardı. Bir kişi Fenerbahçeliyim diyorsa ve 3 kişi de referans oluyorsa, öyle üye olabilir. Başka bir takım taraftarlarını gel bize üye ol demedim. Bunu yaptıysam şerefsizim. Eğer bu suçlamaları yapanlar da ıspatlayamazsa onlar şerefsizdir. Ben böyle konuşurum.

        "UEFA'YI VE TFF'Yİ MAHKEMEYE VERECEĞİZ"

        REKLAM

        UEFA'yı mahkemeye vereceğiz. UEFA diyecek ki bunun sorumlusu TFF, ona git. Biz TFF'ye gidip tüm hakkımızı alacağız. Şampiyonlar Ligi için de UEFA'ya mahkemeye vereceğiz. 1.8 milyarlardan 500 milyonlara düşen değerimiz için oturup devletle konuşacağız. Bu zararımızı devlet karşılayacak. Bunu devletin hakimleri, savcıları yaptı. Fenerbahçe, 2011'de çağ atlıyordu. Fransa dergisi, önümüzdeki 10 yılda iki Avrupa takımı geliyor diyordu, biri Fenerbahçe, biri de Brondby. Forbes, 'Aziz'in mucizeleri' diye başlık attı. İlk 20 takım içindeydik biz. Eski günleri unutmayalım. Statta tuvaletlere girerdik, sünnetli çocuklar gibi pantolonumuzu tutardık pislik bulaşmasın diye. Şimdi giriyorsun stada sıcak hava geliyor. Tertemiz ortam. Her şey çok rahat. Sonra o stada gelip 'yönetim istifa' deniliyor. Oh ne güzel ya.

        "AYKUT HOCA İYİ AMA ÇOK DUYGUSAL"

        Aykut hoca personel olarak iyiydi. Hakem, o bir maç gereğini yapsa Fenerbahçe şampiyondu. O zaman Aykut hocayı kimse tartışmayacaktı. Aykut hocanın 1 yıllık sözleşmesi daha var. Seçim bitsin, oturup konuşacağız tabi. Orta yolu bulursak ona göre karar vereceğiz, bulamazsak ona göre vereceğiz. Aykut Kocaman temiz, doğru, çalışkan bir kişiliktir. Ama onun da duygusallığı var. Çok çabuk duygusallaşıyor. Biraz beklese daha doğru karar verecek. Duygusal olunca üzülüyor, ona göre çabuk kararlar alıyor.

        "TAKVİYE YAPACAĞIZ"

        Takıma takviye yapacağız. Fatih Terim, Milan'a gitti. Milan, al bu oyuncular senin dedi. Oyuncularla teknik direktör arasında problem çıktı. Yaşananları hepimiz biliyoruz. Teknik direktör, oyuncuları aldırır veya yönetim alır. Ama hiçbir zaman yönetim bir şeye karışamaz. Kazanırsak hepimiz kazanırız. Kaybettiğimizde sadece başkan kaybetmiyor. Bu algıyı değiştirmeliyiz. Başkan ile teknik direktör oturup konuşabilmeli, dertleşebilmeli. Ben hocaya 'şunu oynatmazsan iyi olur' dediğim zaman, hocayı uyardı olarak kabul etmen lazım sayın basın. Duruş diyorlar... Ne duruşu? Beşiktaş duruşu... Nereden geliyor bu duruş, Süleyman Abi'den.. Bilmem kim dursun, Seba gitsin diyorlardı.. Şimdi duruş oldu...

        REKLAM

        "AYKUT HOCA İLE KONUŞTUK, GÖREVE DEVAM ETTİ"

        Aykut hoca, Osmanlıspor maçından sonra 'benim yüzümden oldu' düşüncesi yüzünden yaptığı açıklamalar nedeniyle ayrıldı iddiaları oluştu. İki gün telefonunu kapattı. Aradık, bunların olabileceğini söyledik ve ifade ettik. Toparlayabileceğimizi söyledik. Sonra görevine devam etti.

        "ÜYE BİLGİLERİNİ ALİ KOÇ'A VERMEDİK, KANUNLAR İZİN VERMİYOR"

        Kulüp üye bilgilerini Ali Koç'a vermedik. Çünkü kanunlar buna izin vermiyor. Kanun, 'bunu yaparsan, seni hapse atarım' diyor. Vermedik, vermeyiz de. Fenerbahçe televizyonunu bana açmıyor diyor. Ben adaylığımı açıklarken benim görüntülerimi de vermediler. Seçim propagandası falan yapmıyoruz. Bizim televizyonumuzda seçim hakkında hiç konuşma yok. Fenerbahçe basketbol takımı için sponsorlukları arttırmalıyız. Ama Federasyon buna izin vermiyor. Her şeye kısıtlama yapıyorlar. Bunları aşmak lazım. Formaların her yerine sponsorluklar almak lazım artık. Türkiye liglerini yeniden düzenlemek lazım.

        REKLAM

        "ŞENOL GÜNEŞ, BORDO MAVİ GİYİNİP TAHRİK EDİYOR"

        Bizi en çok rahatsız eden, Şenol hocanın her Fenerbahçe maçında bordo mavi giyinip, tahrik etmesi. Dünya Kupası'nda Türkiye'yi çalıştırdığında kıyafetini eleştiriyorlardı. Ben çıkıp 'Şenol Güneş bizim için bir değerdir' diyordum. Hastaneye gidecektim Şenol hocayı ziyarete. Tepki çeker diye gitmedim. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin arası zaten gergin. Biz Trabzon'un elinden kupayı almadık. Hakkımızla aldık o şampiyonluğu. Seni kendi sahamızda 2-0 yendik. Ankaragücü'nü yenemedin sen. 4 haftada arayı kapattık. Trabzon şehrine iyilik yapmıyorlar, kötülük yapıyorlar.

        "ŞAMPİYONLUĞU ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HAK ETTİK"

        Fenerbahçe şampiyonluğu anasının ak sütü gibi hak etti. Bunu alırken, Trabzonspor 9 puanlık avantajını kullanamadı. UEFA'ya gidiyorlar, çelenkler götürüyorlar falan... Türkiye birbirine sahip çıkmalı. İbrahim Akın hadisesi. İbrahim Akın'a bilmediği bir avukat getiriyorlar ve şöyle ifade verecek diyorlar. Çocuğunu gösteriyorlar, seni bekliyor diye. Sonra mahkemeye sevk ediliyor, ifadesini değiştirmek istiyorum diyor.

        REKLAM

        "BASKETBOL TAKIMI HER YIL 15 MİLYON EURO ZARAR EDİYOR"

        Borç var tabii. 400 milyon euro, her yerde söylüyoruz. Kur farkından dolayı artış oldu. 2 defa Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik biz. O paralar gelse şimdi 300 milyon olacaktı borç. Fenerbahçe'nin borcunun nerelerden geldiği belli. Basket takımının her yıl 15 milyon euro açığı var. 4 sene Final Four'a gitti, 60 milyon euro.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ