Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Başakşehir Fenerbahçe maçı yazar yorumları: Dramdan çıktılar! - Son dakika Spor Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe korner kazanınca oyun Rus Ruleti’ne dönüyor: Gol olacak ama hangi kaleye? Golden sonra Ozan ve İrfan’ın Sosa’yla kurdukları pas bağlantısı Fenerbahçe’yi öne taşıdı, akın sürekliliği sağlandı. Gollerin bir şekilde geleceği belli oldu.

        2

        2-1’den sonra özellikle de kırmızı kart sonrası Başakşehir’in oyunu alması, net şanslar ve bir de penaltı bulabilmesinin üzerinde durmak gerekiyor. Gustavo da sahadayken bunun olmasının temel sebebi, savunmanın ayağa çıkmadaki başarısızlığı...

        3

        Başakşehir pasla çıkarken, Fenerbahçe hep karambole vurunca sayısal üstünlük işe yaramadı. Harun’un yaptırdığı penaltıyı ‘her zamanki gibi’ kurtarışı ise Fenerbahçe’yi büyük dramdan çıkarıp, ev sahibini o kazana attı.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Belözoğlu'na sesleniyorum; Korner dönüşünde her maçta pozisyon veren, iki maçta da gol yiyen bir takım olabilir mi? Sinan ve Ferdi'den sana da takıma da bir fayda gelmez. Ferdi hele savunma da bilmiyor. Dar kadro ile devam etmen senin faydana.

        5

        Thiam ve Enner'in muhakkak gol vuruşu idmanı yapmaları şart. Gustavo defans önünde değil de Sarri dönemi Chelsea'de Kante'nin kullanıldığı gibi iç pozisyonunda değerlendirilmesi daha doğru olur bence.

        6

        Son olarak Mert Hakan ve Pelkas gol becerisi olan isimler. Ozan'ın da ceza alanına ve yakınına daha çok sokulması lazım. Bu galibiyet Fenerbahçe açısından çok mühim. Harun, yeniden "Bir dönem milli kaleci" olduğunu hatırlarsa, Fenerbahçe Ankara deplasmanındaki maça çıkarken çok enteresan yerde bulabilir kendini.

        7

        ŞANSAL BÜYÜKA: Son dakika penaltısını bile atamayan, halen işin dramatik boyutunu anlamayan Başakşehir için işin şakası yok. Geçen yıl şampiyon olup tarih yazdılar, bu sezon küme düşüp tersten yeni bir tarih yazabilirler.

        8

        Fenerbahçe’nin bu kadar etkisiz futboluna gerçekten şaşkınım: Ama bu sezon “kötü futbol, iyi sonuç”u alışkanlık haline getirdiler. Bu anlayışla ve bir maç fazlasıyla lider Beşiktaş‘la aradaki puan farkını ikiye indirdiler. Sanki “yürü ya kulum” durumu var.

        9

        ERCAN GÜVEN: Taktik savaşları iyi de… Bir anlık konsantrasyon eksikliği yetiyordu az daha! Emre Belözoğlu 84’de “maç bitti” değişiklerini yaparken kaleci Harun’un garanti golü kurtarmak için yaptığı penaltı ve penaltıyı bir kurtarışı var ki, Fenerbahçe için “kaderin değiştiği” andı.

        10

        İstediği kadar oynasın, istediği kadar üstün olsun, beraberlik bile bitirirdi Fenerbahçe’yi. 1-0 geriden başlayıp Başakşehir’den üç puan almak, “galibiyetten fazlası”… Belki de şampiyonluk habercisi Fenerbahçe için.

        11

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe oyuna iyi başlamadı. İlk 15-20 dakika bütün kontrol Başakşehir'deydi ve Ömer Ali ile öne geçti. Ömer Ali'nin bu golü yılın en güzel gollerine kesin aday. Daha sonra Fenerbahçe oyunu dengeledi, hatta rakibe üstünlük sağladı. İşte bu dakikalarda devre biterken, klasik bir Fenerbahçe golü geldi.

        12

        Kornerde ön direkte Ozan arkaya çevirdi, Szalai de tamamladı. Çok garip Fenerbahçe özellikle kornerlerden önemli goller atıyor ama kendi kullandığı kornerlerden de çok komik goller yiyor.

        13

        Maçta 3 kritik pozisyon var. İlki Başakşehir golü öncesi Aleksic'in Pelkas'a faul yapıp yapmadığı. Faul yapmıyor ve yandan geldiği için de kaldırdığı taban müdahalesi tehlikeli oyuna girmez.

        14

        Mahmut Tekdemir, ilk sarı kart gördüğü pozisyonda aslında rakibin baldırına dokunuyor. Fakat tam bir basma değil. Dolasıyla kırmızı kart yanlış olurdu. Başakşehir'in lehine verdiği penaltıda tartışmasız doğru bir karardı.

        15

        DENİZ ÇOBAN: Başakşehir'in golü öncesinde Aleksic topa doğru kayıyor ve Pelkas'a teması olmasa da, rakibinin 'Sakatlanabilirim' korkusuyla topla oynamasını engelliyor. Burada endirekt serbest vuruş verilmeliydi.

        16

        29'da Mahmut’un ilk sarı kartında, her ne kadar krampon vidaları rakibe dönük olsa da hareketin bir yoğunluğu yok. Güç transferi gerçekleşmiyor. Sarı kart yeterli diye düşünüyorum. İkinci sarı kartında ise rakibini itmesi sarı kartı gerektiriyor. 64'te Serdar Aziz’in ayağının rakibin yüzüne kazara geldiği fikrindeyim. 85'te Başakşehir lehine verilen penaltıda da hakemler yanılmadılar.

        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ