Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayram tatili 9 gün mü, ne zaman bitiyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldı mı, birleşti mi ve bayram tatili bitti mi?
        1

        Ramazan Bayramı geride kaldı. Bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı ile Ramazan Bayramı'nın arka arkaya gelmesi nedeniyle vatandaşlar; tatilin ne zaman ve hangi gün sona ereceğini merak ediyor. İşte detaylar...

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Dini Günler Takvimi doğrultusunda Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayında kutlanıyor. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 2 Mayıs, üçüncü ve son günü de 4 Mayıs olarak açıklanmıştı.

        1 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı Arefesi

        2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 1. günü

        3 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 2. günü

        4 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı 3. günü

        DİYANET DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        3

        RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

        Ramazan Bayramı tatili her sene 3 gün kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında arefe günü de yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ramazan Bayramı'nın üç günü de resmi tatil olarak geçiyor.

        4

        BAYRAM TATİLİ 9 GÜN UZATILDI MI?

        Son yapılan Kabine Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatili süresi ile ilgili bir açıklama yapmadı.

        5

        Kabine öncesinde bayram tatili süresinin 9 güne çıkartılacağı iddiaları bulunuyordu ancak, söz konusu iddiayla ilgili bir gelişme yaşanmadı. Dolayısıyla bayram tatili bu gece (4 Mayıs) itibariyle sona erecek.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ