Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Benzine indirim gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? LPG, motorin ve benzin fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı - Enerji Haberleri
        1

        Güncel akaryakıt fiyatları ve son aylarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşlar ve araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Benzinde 1.61, Motorinde 1.51 TL/LT olmak üzere zam geldiği Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) tarafından duyuruldu. İşte akaryakıt zammına dair detaylar...

        2

        BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

        Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) yaptığı açıklamada, Ankara'da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira oldu.

        Benzinin litresi İstanbul'da 14,47 liradan 15,18 liraya, İzmir'de 14,58 liradan 15,29 liraya çıktı.

        3

        Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

        Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirket ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ