Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Şampiyon olmanın bir sürü güzelliğinden biri de özgüvendir. O özgüven oyuncuya siner, seyirciye siner, sahaya bile siner.. Beşiktaş da şampiyon özgüveni ve geçen sezonki alamet-i farikalarından olan sahaya mücadele gücü koyma özelliği ile sahadaydı.

        2

        Beşiktaş iyi bir santrafor alacak. Kenan ve Larin de var. Güven'le falan uğraşma artık. Teixiera - sağlam bir stoper ve net golcü ile epey kuvvetli bir takım haline gelirler. Kaleyi Mert ile iyiden iyiye sağlama aldılar. Salih ve Kenan doğrudan katkı verecek isimler. Belki uygun fiyatlı bir merkez orta saha daha olabilir.

        3

        ALİ GÜLTİKEN: Beşiktaş, Sergen Hoca'yla beraber oyun düzenini kurarken hiçbir oyuncunun varlığı veya yokluğu üzerine bunu inşa etmedi. Eksiklikler de sakatlıklar da hiçbir zaman mazeret olmadı. Var olan kim varsa, mevcut oyun sistemi içinde bu oyun kurallarına uymaya çalıştı, başarmaya çalıştı. Sonuçta dün akşam da gördüğümüz gibi kim oynarsa oynasın adaptasyonu üst seviyede sağlıyor. Bu hem sistemin gücü hem de Sergen Hoca'nın oynatabilme kabiliyeti.

        4

        Kenan'ı da Salih'i de performanslarıyla çok beğendim. Salih, oynama devamlılığını yakalayabilirse büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor. Yanındaki Atiba ve Souza ile uyumu üst seviyedeydi. Tabii Atiba derken yine şapkayı bir kez daha çıkartalım. Dün akşam attığı gol ve oynadığı oyunla yine büyük bir liderlik örneği gösterdi.

        5

        AHMET ÇAKAR: İlk maçlar çok zordur. Üstelik geçen sene şampiyon olmanın verdiği belki bir rahatlık da olabilirdi. Ama kim ne derse desin, ben Beşiktaş'ı iyi buldum. Hatta maçın ikinci yarısında çok daha iyi buldum. Adeta geçen sezondan kaldıkları yerden devam eder gibiydiler.

        6

        Hakem Zorbay Küçük kötü maç yönetmedi. Ama mükemmel miydi, hayır. İlk yarı sarı kartı olan Sabo, Vida'nın ayağına çok belirgin, sert bir şekilde bastı atamadı. Rosier'in rakibin üst baldırına yaptığı hareket en az bir sarı kart. Bazı faulleri yanlış yorumladı.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Sezonun ilk maçında haliyle takımları çok fazla tenkit edemezsiniz. Dün gece Beşiktaş'ın kadrosunda yeni olan Kenan ve Salih'ti, diğerleri geçen sezonun kadrosu. Siyah-beyazlılar, Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak. Ama Şampiyonlar Ligi ne olur, işte o biraz zor görünüyor.

        8

        Hakem de takımlar gibi henüz hazır değil. Aynı pozisyonlarda değişik düdükler çaldı. Zorbay Küçük çıktığı zaman iyi bir görüntü verdi ama çabuk ilerleme kaydedemiyor. Gördüğünü çal, o kadar…

        9

        ATİLLA GÖKÇE: Sergen Yalçın, golleri atıp oyunu kontrolüne aldıktan sonra 4 değişiklikle hem futbolcularına, hem de rakiplerine mesaj verdi. N’Koudou, Salih, Ghezzal, Kenan ve Atiba’yı dışarı alırken Larin, Oğuzhan,Gökhan, Güven ve Necip’i oyuna sürdü.

        10

        Mesaj netti: Hepinize ihtiyacım var. Hepiniz bu takımın değerlerisiniz. Rakiplere verilen mesaj daha da anlamlıydı: Biz sıradan bir takım değil, kocaman bir şampiyonuz! Larin’in attığı üçüncü gol de bu mesajlara vurulan mühür oldu.

        11

        FATİH DOĞAN: Dün Beşiktaş-Çaykur Rizespor sezon açılış maçında 38 yaşındaki Atiba Hutchinson'un 18'lik delikanlılar gibi koşup, takımının 2. golünü attıktan sonra ilk golünü atan futbolcular gibi sevindiğini görünce ayrı bir mutlu oldum. İşini seven, heyecanını hiç kaybetmeyen ve bu uğurda çok çalışan insanın kendisine ve çevresine çok şey katacağını her fırsatta idrak ediyoruz.

        12

        Atiba'nın örnek olacak bu performansına ve başlangıcına şapka çıkartıyorum. Vodafone Park'ta ikinci hissim son şampiyon Beşiktaş'ın kaldığı yerden devam etmesiydi. Ahmet Nur Çebi ve yönetimi takımı ve sistemi %90 koruma başarısı gösterdiği için Beşiktaş az sorunla başladı.

        13

        BÜLENT TİMURLENK: Dün Beşiktaş, sezonun ilk haftası olmasına rağmen geçen sezonun devam filmini çekti. Larin ve Aboubakar yokken ve taraftarın önüne çıkan Ghezzal'ın fazlasıyla heyecanlı ziyadesiyle zamana ihtiyacı varken…

        14

        Sezonun ilk resmi maçı, yolu gözlenen bir santrfor, 11'e girecek olan bir Alex Teixeira ve İstanbul'un sıcak ve nemli bir akşamı. Son şampiyon için 3-0 kazanmaktan güzel ne olabilir ki.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ