Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly'den Trump'a: 'Aptal!' Araları açıldı...

        Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly'nin ABD yönetimi yetkilileriyle görüşmelerde Başkan Donald Trump'dan defalarca "aptal" diye bahsettiği, kendisi olmasa "felaket yaşanacağını" savunduğu bildirildi.

        NBC News kanalının Trump döneminde görev almış yetkililere dayandırdığı haberde, John Kelly'nin kendisini kurtarıcı gibi sunup Başkan'a hakaret eden yorumlarıyla çevresindekilerin moralini bozduğunu, Kelly'nin Trump için "aptal" kelimesini çok defa kullandığını duyduklarını belirttiler.

        Kelly ise iddialar hakkında "Tam bir saçmalık. Başkan ile herkesten fazla vakit geçiren benim. Çok samimi ve güçlü bir ilişkimiz var. O benim nerede durduğumu bilir, bu haberin tam bir saçmalık olduğunu ikimiz de biliyoruz" dedi.

        REKLAM

        Trump da bu iddialar hakkında tweet atarak, "Yalan haberler saçma yalan yanlış hikayeler üretiyor ve ismi verilmeyen kaynaklara dayandırılıyor. Beyaz Saray'da işler çok pürüzsüz" dedi.

        ABD basınında, "Tillerson’ın yaz aylarında istifasını verdiği fakat Başkan Yardımcısı Mike Pence’in kendisini ikna ederek görevi başında kalmasını sağladığı" ileri sürüldü. NBC News ise Tillerson’ın Pentagon’daki bir toplantıdaTrump'a "moron" dediğini iddia etmişti.

        Rex Tillerson'ın kendisinden "moron" diye bahsettiğini öğrenen Trump, kısa süre sonra onu dışişleri bakanlığı görevinden almıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ