Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Güneş artık iyice ısıtıyor, gündüz her merkezde güneşlenen bir semtte yaz havası yaşanıyor. Fakat bugünler özellikle günlerin öğle ve akşam saatleri yağmurlu geçecek. Hava tahminlerinde gelecek 4-5 gün için uyarılar ve yağışların kuvvetli geleceği riskli alanlar var.

29 Mayıs Perşembe (Bugün) Kumluca, Antalya’nın iç kesimleri ile Konya çevrelerinde, Akşehir-Afyonkarahisar arasında ve Ankara-Çorum-Sivas arasında kuvvetli gök gürültülü yağmur bekleniyor. Bu alana yakın diğer Anadolu topraklarımızda da yağmurlu bir perşembe günü olacak. Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu arasındaki bu yağışlar gece saatleri kesilecek. Adana-Osmaniye arasında ise bu gece kuvvetli sağanak nedeniyle zemin katlarda su baskınları yaşanabilir, özellikle Belören-Akpınar-Gündoğan gibi vadi ve derelerin aktığı kesimlerde tedbirli olmakta yarar var.

Gelecek 4 gün Türkiye’nin her bölgesinde bahar yağmurları sürebilir. İstanbul ve İzmir yağışların en az olacağı büyük merkezler, Ankara’da ise 3 Haziran Salı gününe kadar yağmurlar aralıklarla sürecek. Gece kesip, öğleden sonra kuvvetlenen ve gök gürültülü şimşekli bir atmosferde yaşanacak bu yağmurlar, kış sezonunu iyi geçiremeyen ve yüzde 20’nin altında su seviyeleriyle yaza giren Ankara ve Eskişehir ile çevre merkezlere iyi gelecektir. Fakat sosyal yaşamı ve açık hava etkinliklerini, şehir trafiğini olumsuz etkileyebilir. Ankara’da gelecek hafta (2-3 Haziran) yağışlar kesilip güneşli günler sürecek görünüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ