Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Birol Güven: Çocuklara bırakılacak en güzel miras...
        1

        Gelecekte bizi neler beklediğini anlatan Birol Güven Yeşilçam’a da atıfta bulunarak, “Dijital uygarlığın başındayız her şey değişecek ama alfa çocukları da sizin filmlerinizi seyredecek” dedi.

        2

        Gerçek rüyanın beyaz perde olduğunu söyleyen Güven, “Haftalık 140 dakika dizi çeken yönetmenlerin en büyük hayali de sinema filmi çekmektir” sözleriyle sinemanın hayatındaki önemine değindi.

        Güven, “Hayata karşı görüşlerim sürekli değişiyor, Mandıra Filozofu’nu şimdi yazmak isterdim” dedi.

        3

        Hayatında çokça kullandığı cümlelerden biri, “Mutsuzluğun sırrı yanlış hedeftir” olduğunu belirten Güven, “Mandıra Filzofu’nda da bu cümleyi buluyorsunuz” dedi. Mandıra Filozufu’nu çektikleri koya bir cezaevi inşa ettiklerini söyleyen Birol Güven bu cezaevinde de yeni filmi Dijital Esaret’i çektiklerini belirtti.

        4

        Çocuklar Duymasın için hikayeyi Tamer Karadağlı ve Julia Roberts’ı düşünerek yazdığını belirten Birol Güven, ilk projesi Ayrılsak da Beraberiz için de “Türkiye’nin en uygun bütçeli işlerinden biriydi” dedi.


        5

        Ayrılsak da Beraberiz projesinde her şeyi kendi aralarında yaptıklarını belirten Güven “Bazen izlerken kendi kravatlarımı da görüyorum mesela” dedi.

        Hülya Koçyiğit’in aile yaşantısından sorduğu sorularda Güven çocuklarıyla ilgili, “Bence çocuklara bırakılacak en güzel miras şükretmektir. Şartım yok, pazarlığım yok, çocuklarımı koşulsuz seviyorum. Evde başarı stresi yok bizim, olursa olur, olmazsa olmaz ama çok ta başarılılar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ