Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin fiyatı sert düştü! İşte 11 Ocak Bitcoin fiyatı - İş-Yaşam Haberleri

        Güney Kore Adalet Bakanlığı, yapılan açıklamaya göre Perşembe günü diğer bakanlıklar ile borsalarda kurallara uygun olmayan kriptopara işlemlerini yasaklayacak bir kanun planını tartışacak.

        Adalet Bakanı Park Sang-ki iç piyasada kuralsız kriptopara ticaretinin yasaklanmasına ilişkin kendi yasa tasarısını hazırlamasının ardından kısa süre içerisinde diğer bakanlıklarla da konuyu görüşecek.Zira ülkede ev hanımlarından öğrencilere oldukça popüler olan Bitcoindiğer ülkelere kıyasla güney Kore'de yüzde 30 daha pahalı. Polis geçtiğimiz günlerde kurallara uygun davranmayan bazı borsalara da baskın yapmıştı

        Hükümet Politika Koordinasyon Ofisi'nin 28 Aralık tarihli bir açıklamasına göre Adalet Bakanlığı, daha öncesinde kripto para Borsalarının kapatılmasını da kapsayabilecek çeşitli tedbirler teklif etmişti.

        REKLAM

        Bakanlık, kripto paralarda 1 – 2 yıl içerisinde bir balon patlayabilecekken regülasyon konusunda tereddüt etmenin bir anlamı bulunmadığı görüşünü savunuyor.

        Kanun taslağı hazırlandıktan sonra yasalaşması meclisteki 297 üyenin çoğunluğunun onay vermesi gerekiyor. Uzmanlar bu sürenin aylar, hatta yıllar sürebileceğini belirtiyor.

        BİTCOİN FİYATI NE KADAR?

        Bitcoin fiyatları gelen haberler sonrasında 15 bin dolar olan değerinden ciddi bir düşüşle 2 Ocak tarihinden bu yana yüzde 14 değer kaybederek en düşük seviyesine indi ve 13 bin doların altını zorladı. Ardından TSİ ile 10:30 sularında toparlandı ve 13 bin 500 dolar civarında işlem görmeye başladı.

        NH Yatırım'dan Park Nok-sun isimli kriptopara analisti Güney Kore'nin bu tavrının kriptopara piyasasındaki endişeleri arttırdığını belirtti.

        BUFFET'TAN BİTCOİN YORUMU

        Öte yandan, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 88 milyar dolar ile dünyanın en zengin 3. kişisi olan Berkshire Hathaway CEO´su ünlü yatırımcı Warren Buffet, şirketinin kriptopara işine girmeyeceğini ve kriptoparaların sonunun kesinlikle kötü olacağını söyledi.

        CNBC ile yaptığı bir röportajda değerlendirmelerde bulunan Warren Buffet, "Şirket olarak hiçbir kripto paramız yok, hiçbirinde kısa pozisyon almadık ve hiçbir zaman da kripto paralara yatırım yapmayacağız" dedi.

        REKLAM

        Ancak Buffett bir tahminde bulunarak "Eğer alacak olsaydım her bir kripto paradan beş yıllığına çıkmamak üzere alırdım" açıklamasında da bulundu.Buffett, kasım ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, Bitcoin'in değer üreten bir varlık olmadığını vurgulayarak, Bitcoin'in gerçek bir değerinin olduğu görüşünü "şaka", kripto para piyasasını da "balon" olarak nitelendirmişti.

        Bitcoin fiyatları geçen yıl yüzde 1500 artmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ