Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa BOĞAYA BALYOZ | Mardin'de hayvana işkence! Boğaya defalarca balyozla vurdu... - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'da geçtiğimiz hafta hayvan barınağında yaşanan dehşetin aynısının Mardin'de de yaşandığı ortaya çıktı.

        BAŞINA DEFALARCA BALYOZLA VURUP ÖLDÜRDÜ

        DHA'da yer alan habere göre Kızıltepe ilçesinde bir kişi, ahırda kesimini yapacağı gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyoz vurup öldürdü.

        GÖRÜNTÜLER BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

        Görüntüler ortaya çıkınca, sosyal medyada büyük tepki çekti. Harekete geçen polis, görüntülerin kırsal Hocaköy Mahallesi'nde çekildiğini tespit etti.

        2 KİŞİ TUTUKLANDI 3 KİŞİ SERBEST

        DHA'nın haberine göre gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurup, öldüren ve görüntüler ortaya çıktıktan sonra gözaltına alınan Mustafa Yaprak ile hayvan sahipleri Rıdvan Bayram, Muzaffer Bayram işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

        HAYVAN KENDİNE GELMEDEN KESMESİNİ SÖYLEDİ

        Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken, görüntüde çekim yapan kişinin Kürtçe konuşarak, M.Y.’yi yönlendirip, hayvanın sersemleştiğini, kendine gelmeden hemen başını kesmesi gerektiğini söylediği duyuldu.

        "BU BİR VAHŞETTİR"

        Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gözleri bağlanan ve başına defalarca balyozla vurularak öldürülen ve ardından kesilen boğa ile ilgili Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası’ndan kınama geldi.

        Oda Başkanı Hacı Atlı olayı ‘vahşet’ olarak niteleyerek, “Bugüne kadar böyle şeye şahit olmadık. Bu bir vahşettir. Bunu yapan insanlıktan nasibini almamış ve bu dinen de caiz değildir. Bunu yapanları kınıyoruz. Ciddi cezalar verilmesi lazım. Her fırsatta kesimhaneleri geziyoruz. Ama hayatımda böyle bir şey görmedim. Videoyu sosyal medyadan izlerken, tüylerim diken diken oldu. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış” dedi.

        "İSLAM DİNİ BUNA İZİN VERMEZ"

        İslam dininde de kesilecek hayvanlara acı çektirilmemesi gerektiğini söyleyen Atlı, “Kasaplar odası olarak bizim kesimhanelerde, mezbahalarda bugüne kadar böyle şeye şahit olmadık. İnşallah da olmayız. Yani insanlık dışı bir olay yaşanmış. Bunların da ciddi cezalar almasını istiyoruz. Caydırıcı cezalar değil, ciddi cezalar. Hayatımız boyunca görmediğimiz kesimlere biz bugün tanıklık ediyoruz. Bugün İslam dini bu gibi işkence çektirerek hayvan kesimlerine hiçbir zaman izin vermez. Hayvana ıstırap çektirilmemesi lazım” diye konuştu.

         Konya'daki hayvan barınağındaki olayla ilgili iki kişi tutuklandı
        Konya'daki hayvan barınağındaki olayla ilgili iki kişi tutuklandı Haberi Görüntüle
         Köpek katliamında ilk ifadeler ortaya çıktı
        Köpek katliamında ilk ifadeler ortaya çıktı Haberi Görüntüle
         Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar
        Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ