Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Artık kimlik kartıyla giriş yapılabilecek! Bosna Hersek'te gezilecek yerler ve turistik bölgeler
        1

        Bosna Hersek'in başkenti olan Saraybosna uzun yıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyetinde kaldı. Şehir hala bu hakimiyetin izlerini taşımaya devam ediyor. Şehrin birçok noktasında Osmanlı döneminden kalma eserlere rastlamak mümkün.

        2

        LATİN BRİDGE

        Latin köprüsü, özellikle tarih sayfalarında adından oldukça söz ettiren bir yer. Avusturya - Macaristan veliahdının bu köprü üzerinde öldürülmesinin I. Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olduğu biliniyor.

        3

        BAŞÇARŞI

        Saraybosna'nın simgesel yerlerinden birisidir. Çarşının merkezinde bulunan tarihi sebil de kentin en popüler buluşma noktasıdır. Çarşının tarihi ise 15. yüzyıla kadar dayanıyor. Osmanlı çarşısı olarak da adlandırılan yerde birçok önemli Osmanlı eseri bulunuyor. Başçarşı civarında Gazi Hüsrev Bey Camii, Beyaz Burç, Brusa Bedesteni, İmparator Camii ve Saat Kulesi bulunuyor.

        4

        UMUT TÜNELİ

        Sarajevski ratni tüneli olarak da bilinen umut tüneli, savaş döneminde önemli rol oynamış ve zaman içerisinde müzeye dönüştürüldü. 1992- 1995 yılları arasında yaşanan Bosna savaşlarında gıda ve cephanelik yardımı için yapılmış. Tünel savaşta çok önemli bir yer almış ve savaşın kaderini değiştirmiş. Savaş sırasında yaşanan mermi izleri, askeri malzemeler, fotoğraflar ve çeşitli belgeler müze içerisinde görülebiliyor.

        5

        SARAYBOSNA KATEDRALİ

        1889 yılında inşa edilen Katedral, Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nden esinlenilerek yapılmış. Katedralin diğer adı ise İsa'nın Yüce Kalbi olarak geçiyor. Katedral zaman içerisinde belirli tadilatlar görse de Neo gotik mimari tarzını korumaya devam ediyor.

        6

        MOSTAR KÖPRÜSÜ

        Neretva Nehri üzerinde bulunan köprü Bosna Hersek'in en ünlü sembollerinden birisidir. Yapımı 1566 yılında tamamlanan köprü mimari harikasıyla dünyanın en önemli yapıları arasında yer alıyor. Osmanlı dönemi zamanında Mimar Hayreddin tarafından 9 yıllık bir çalışma sonucunda yapılan köprü, nehirden 24 metre yüksete, 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde döneminde en gelişmiş malzemelerle yapılmış.

        7

        KRAVİCE ŞELALELERİ

        Mostar kentine yaklaşık 40 kilometre güneyde kalan Kravice, ülkenin Trebizat Nehri üzerinde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında pek çok trusti ağırlayan şelale 25 metre yükseliğe sahip. Çevresinde kafe, piknik, eğlence ve kamp alanları bulunuyor.

        8

        WAR CHİLDHOOD MUSEUM

        Savaşın izlerini çocukların gözünden anlatan müze, bizzat savaşı yaşayan çocukların deneyimlerini anlatan tüyleri diken diken eden bir yer. Müze içerisinde eserler videolar, eşyalar ve sözlü anlatımlarla destekleniyor.

        9

        TREBEVİC

        Saraybosna'nın doğal alanlarından birisi daha olan Trebevic, sahip olduğu manzara, bitki örtüsü ve temiz havasıyla adeta iç açıyor. Trebevic'e Eski Kent'ten teleferikle ulaşım sağlanabiliyor.