Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa TÜRK RÜZGARI! Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde! Kral Lille'i şampiyonluğa taşıyor - Futbol Haberleri
        1

        Ligue 1'in 34. haftasında Lille, milli futbolcu Burak Yılmaz'ın kaydettiği gollerle Olympique Lyon'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ilk yarısında ev sahibi takım 20. dakikada Slimani ve 35. dakikada Fonte'nin kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçti.

        2

        Lille'de 45+1. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz, meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu ve fark 1'e indi: 1-2. Karşılaşmanın 60. dakikasında beraberlik golü David'den geldi: 2-2. Burak Yılmaz, 85. dakikada Yusuf Yazıcı'nın gol pasıyla Lille'e galibiyeti getiren golü kaydetti: 2-3. Mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılan Lille, puanını 73'e yükselterek liderliğini korudu. Lyon ise 67 puanda kaldı.

        3

        Milli futbolcular Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı, Lille takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Lille'de forma giyen milli futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, 90 dakika sahada kalırken, Yusuf Yazıcı 80. dakikada oyuna girdi.

        4

        Lille Teknik Direktörü Galtier maçın ardından milli futbolcuya övgüler dizdi. Galtier yaptığı açıklamada "Burak Yılmaz, takımımızın dinamosu. Şampiyonluk yarışına odaklanmış durumda" ifadelerini kullandı. Lille'i Lyon karşısında tarihi bir zafere götüren Burak Yılmaz, Fransa'da günün adamı oldu. İşte yankılar...

        5

        LE FIGARO: LILLE'IN GERÇEK KAHRAMANI

        Ülkenin köklü gazetelerinden Le Figaro, Burak Yılmaz'ı "Lille'in gerçek kahramanı" olarak nitelendirirken, Türk yıldız için "Türk forvet maç boyunca adeta zehir saçtı. Hiç 35 yaşında gibi göstermedi. Muazzam bir frikikle takımını canlandıran isim oydu. Skoru 2-2'ye getiren David golünde asisti o yaptı. Ve Lille için bu tarihi maçta galibiyeti getiren golü de o attı. Ortaya koyduğu efor ve presiyle örnek teşkil etti, şüphe yok ki Lille'in patronu o." dedi.

        6

        FRANCE FOOTBALL: BURAK YILMAZ... ÇILGIN ADAM!

        France Football da Burak Yılmaz'a övgüler yağdıran Fransız medya kuruluşları arasında yerini aldı. Ballon d'Or ödülünü de organize eden ünlü yayıncı, maçın adamı seçtiği Burak için şu ifadeleri kullandı:

        7

        "Burak Yılmaz... Çılgın adam! Türk için ne sezon oluyor! Ne oyuncu ama! Hırs ve enerji ile patlayan Burak Yılmaz maçı iki gol ve bir asistle tamamladı. Lille'i bu zor virajda tek başına taşıdı. İlk yarının sonlarındaki frikik golü herkesi uyandırdı. Lider, skorer, pasör ve bir ağabey. "Kral" Yılmaz, Fransa şampiyonu olmak istiyor. Herkesten daha çok.."

        8

        FRANCE 24: BURAK YILMAZ TAKIMI 1 PUAN ÖNE TAŞIDI

        Uluslararası yayın yapan Fransız medya kuruluşlarından France 24, Lille'in Burak'ın performansıyla liderliğini koruduğunu dile getirirken "Konuk ekip 2-0 mağlup duruma düştü ama Burak Yılmaz olasılık dışı bir karşı atak ile takımını bitime dört hafta kala PSG'nin bir puan önüne taşıdı" dedi.

        9

        L'EUQIPE HAFTANIN 11'İNE ALDI!

        Ülkenin ve dünyanın en önemli spor gazetelerinden L'Equipe manşetinde Burak Yılmaz'ın gol sevincine yer verirken "Türk forveti Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asisti sayesinde, Lille, Fransa şampiyonu unvanına doğru bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. Gazete Burak'ı maçın oyuncusu seçerken, Ligue 1'de haftanın en iyi 11'ine de aldı.

        10

        LİGDE 17 GOLE KATKI!

        Bu yaz Beşiktaş'tan ayrılarak Lille'in yolunu tutan 35 yaşındaki golcü oyuncunun transferi kimi kesimlerce eleştirilmişti. Yaşı nedeniyle eski performansına ulaşıp ulaşamayacağı eleştirileri yapılan Burak en iyi cevabı sahada verdi.

        11

        Bu sezonun büyük bölümünde Lille'i adeta sırtlayan tecrübeli golcü 20'si ilk 11'de olmak üzere 29 maça çıktı ve doğrudan 19 gole katkı sağladı. Burak attığı 14 golün yanı sıra 5 golün de hazırlayıcısı oldu.

        12

        LILLE TÜRKGÜCÜ!

        Burak Yılmaz'ın dışında diğer milli futbolcular Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in performansı da Lille'in yıllar sonra şampiyonluk yarışında olmasını sağladı.

        13

        Geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından bu sezona soru işaretleriyle başlayan Yusuf Yazıcı da çoğu zaman santrfor mevkisinde oynadı ve burada kendini adeta yeniden buldu! Milli futbolcu 19'u ilk 11 olmak üzere 38 maça çıktı, 14 gol 5 asistlik performan sergiledi.

        14

        Mehmet Zeki Çelik de 29'u ilk 11 olmak üzere 30 maça çıkarken 3 gol attı, 2 golün de hazırlayıcısı oldu. Özellikle son haftalarda performansını yükselten Zeki Metz maçında galibiyette önemli pay sahibi olurken Montpellier maçında da Lille'in tek golünün asistini yaptı.

        15

        Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı bu sezon sadece Ligue 1'de 32 gole doğrudan katkı sağladı. Lille 57 golle 21 galibiyet elde ederken bu 57 golün 32'sinde Türk oyuncuların payı vardı!

        16

        Üç milli futbolcu Lille'in yıllar içinde yer aldığı şampiyonluk yürüyüşünde gollerin yüzde 56'sına imza attı!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ