Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burhan Çaçan'ın ölümüyle ilgili acı gerçek ortaya çıktı! Nuri Alço açıkladı - Magazin Haberleri
        1

        Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Burhan Çaçan, dün sabah yürüyüşünün ardından evinde fenalaşıp kalp krizi geçirmişti. Çaçan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Çaçan'ın bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü öğrenilmişti.

        2

        Florya'daki evinde hayatını kaybeden Burhan Çaçan son yolculuğuna uğurlandı. Çaçan için evinin önünde helallik alındı. Şarkıcının cenazesi, ardından tören için Fatih Camii'ne götürüldü.

        3

        Çaçan'ın cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sanatçı Selami Şahin, Ahmet Selçuk İlkan, Ferman Toprak, Ferhat Güzel ve Nuri Alço gibi isimler de katıldı.

        4

        "DOKTOR 'ANJİYO YAPALIM' DEDİ, BURHAN 'SALI' DEDİ"

        Nuri Alço, Çaçan'ın ölümüyle ilgili acı bir gerçeği açıkladı. Alço, "Burhan çok sevdiğim bir arkadaşım, çok gençti. Biraz ihmalkardı, aynı doktora gidiyorduk. Doktor Burhan'a muayanede 'Durumunu hiç iyi görmüyorum, anjiyo yapalım' dedi. Burhan da 'Salı yapalım' dedi. Doktor bey 'Salı değil yarın yapalım' dedi. Akşamında da evde gidiyor" ifadelerini kullandı.

        5

        “BÖYLE BİR SON DURAKTA BULUŞMAK ÇOK ACI"

        Müzisyen Selami Şahin de "Çok eski dostum, birlikte çok şarkı okuduk. Biz çok buluşurduk, yemek yerdik gezerdik. Benden de çok beste okudu. Kalbi yüreği çok güzel insan" diye konuştu. Şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan ise “Çok ortak anımız vardı. Unkapanı İMÇ'de yan yana birlikteydik albümler yaparken, şarkıları hazırlarken saatler boyunca bazen sabaha kadar olduğumuz anlarımız çoktur. Acılı kederli neşeli günlerinde beraber olmuşuzdur. Böyle bir son durakta buluşmak çok acı" dedi.

        6

        "BİR DEVİR DAHA KAPANDI"

        Müzisyen Ferman Toprak ise, "Benim hayatımda yeri çok büyüktü. İstanbul'a gelip, albüm yapma döneminde birlikte karar almıştık. Erken terk etti bizi. Vefatından bir saat sonra beni arayıp söylediler, ben inanmadım hala da inanmıyorum. Bir devir daha kapandı, Burhan Çaçan dönemi kapandı" diye konuştu.

        7

        Usta sanatçının çocukları Furkan ve Kutsal Çaçan cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

        8

        Burhan Çaçan, düzenlenen cenaze töreninin ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

        9

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

        Çaçan'ın ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

        Burhan Çaçan, 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporculara verdiği iftar programına eşi Yasemin Çaçan ile birlikte katılmıştı.

        10

        MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

        Türk Halk Müziğinin mümtaz ve müstesna şahsiyeti, aynı zamanda sanatını icra ederken ahlaki çizgisini hiç bozmayan, hayatı boyunca vatan ve millet sevgisinden en ufak taviz vermeyen Sayın Burhan Çaçan’ın ani bir kalp krizi sebebiyle vefat etmesinden büyük bir üzüntü duydum.

        11

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Türk müziğine verdiği emekleri ile ölümsüzleşen kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

        12

        Çaçan'ın vefatının ardından pek çok ünlü isim de üzüntülerini dile getirdi.

        ALİŞAN

        Sene 1989, 13 yaşındayım... Kasetlerini dinleyip her şarkısını ezberlediğim iki ustadan birisidir Burhan Çaçan... Çakıl Gazinosu’nda sahnesi var ve annem babam beni oraya götüreceklerini söylediklerinde heyecandan uyuyamamıştım günlerce... Burhan Çaçan’ı canlı görecektim, onunla sohbet edip belki sesimi bile dinletecektim... Tanıdıklarımız vasıtasıyla kulisine girip bir de fotoğraf çektirmiştim ki, dünyalar benim olmuştu... Hatta bir Gülhane konserinde kendisine vokallik yapmıştım 100 bin kişinin önünde, dev orkestrasıyla ve TRT canlı yayınlamıstı... Yıllar, yıllar sonra tv programımda ağırlamıstım kendisini ve bu fotografı gösterip bir kez daha gururlanmıştım, örnek aldığım sanatçıyı ağırlamaktan... O kadar üzüldüm ki ,haberi aldığım zaman... Çok iyi biriydi ve gerçekten gelmiş geçmiş en iyi seslerden bir tanesiydi Burhan ağabey... Önce ailesine, sonra sevenlerine bizlere sabırlar ve başsağlığı diliyorum...Mekanın cennet olsun ağabey...Allah rahmet eylesin..Biz seni şarkılarınla, türkülerinle yaşatmaya devam edeceğiz...

        13

        METİN AROLAT

        Çok üzüldüm ailesine ve tanıyan seven herkese başsağlığı ve sabır dilerim.

        LATİF DOĞAN

        Türk halk müziğinin usta isimlerinden Buhan Çaçan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisine rahmet, ailesinin sanat camiasının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

        14

        KUBAT

        Ecel gelirse bu cana
        Baş ağrısı bir bahane
        Mezar taşıma yazsınlar
        Bugün sana yarın bana…
        Çok dinledik, çok hüzünlendik, çok eğlendik…
        Helal et hakkını Burhan ağabeyim.

        15

        OZAN ORHON

        Benim için özel insanlardan biriydi. Sesiyle milyonları etkiledi. Nasıl unuturuz 'Ayaz Geceler'i kendisiyle bir çok TV programına çıktım. Mekanın cennet olsun. Tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

        16

        IŞIN KARACA

        Ah Burhan ağabey...
        Ne kadar üzüldüm ve üzüldük…Allah rahmet eylesin..
        Allah sevenlerine sabırlar versin..

        17

        CEYLAN

        Ah Burhan ağabeyim çok üzgünüm. Rabbim mekanını cennet eylesin.

        PETEK DİNÇÖZ

        Büyük usta Burhan ağabeyimizi kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun, huzur içinde yatsın.

        18

        BURHAN ÇAÇAN HAKKINDA

        1978 yılında TRT Erzurum Radyosu'nun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı.

        19

        "Sefa Geldin", "Ben Yarime Neler Alayım", "İpek Mendil", "Memik Oğlan", "Ayaz Geceler", "Yağ Yağmur" ve "Vurun Dalgalar" isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

        20

        "Ağlama", "Her Yer Karanlık", "Ayaz Geceler" ve "Yağ Yağmur" isimli dört sinema filmi çekmiştir. "İlahiler 99" ve "Mevlüt Ve İlahiler" isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır. Çaçan, evli ve iki çocuk babasıydı.

        Haberi Hazırlayan: Aytekin Teker

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ