Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Cep telefonu abonelerine koronavirüs çağrısı: 'Evde Kal Türkiye' - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın neredeyse tek gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını ile ilgili vakaların Türkiye’de de artışa geçmesi üzerine başlatılan “evde kal” çağrısına iletişim operatörlerinden de destek geldi.

        REKLAM

        Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre GSM şirketleri, abonelerinin telefon ekranlarının üst kısmında yer alan ve hizmet alınan operatörü gösteren kısıma “#EvdeKal TR” ifadesini de ekledi.

        Koronavirüsünün yayılma hızını azaltmak için vatandaşların eve kapanmasına destek olmak için Vodafone, şebeke adını “#EvdeKal TR” olarak değiştirdi.

        Başlatılan sosyal farkındalık kapmayası kapsamında bugünden (19 Mart) itibaren tüm Vodafone müşterilerinin akıllı cihazlarında operatör adı olarak belirli bir süre “vodafone TR” ibaresi yerine“#EvdeKal TR”hashtag’i yer alacak.

        .png
        .png

        Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da tüm dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğine dikkat çekenVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy,şunları söyledi:

        “Koronavirüs salgınına karşı dünyada olduğu gibi ülkemizde de eşi benzeri görülmemiş tedbirler alınıyor. Bu dönemde, salgından korunmak ve yayılımını önlemek açısından evde kalmak büyük önem taşıyor. Müşterilerimizin evde kalmalarını teşvik etmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla harekete geçtik. Her zamankinden daha yoğun kullandığımız akıllı telefonların ekranlarına ‘#EvdeKal TR’ ibaresini yerleştirdik. Müşterilerimize hem kendilerinin hem de sevdiklerinin sağlığını korumak için bir süre evlerinden çıkmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.”

        ÜÇ OPERATÖRDEN ORTAK ÇAĞRI: EVDEN YAPIN

        Dün de Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’u aynı çatı altında buluşturan Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD), koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada, abonelere bugünlerde işlemlerini evlerinden çıkmadan, Turkcell Dijital Operatör, Türk Telekom Online İşlemler ve Vodafone Yanımda ile online kanallar üzerinden yapmalarını tavsiye etmişti.

         Telekom operatörlerinden ortak açıklama!
        Telekom operatörlerinden ortak açıklama! Haberi Görüntüle

        Açıklamada, “Türkiye’nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız” denilmişti.

        Üç iletişim operatörü tarafından desteklenen açıklamada, “Sosyal mesafeyi korumaları gereken bugünlerde abonelerimiz işlemlerini evlerinden çıkmadan, mobil uygulamalarımız (Turkcell Dijital Operatör, Türk Telekom Online İşlemler ve Vodafone Yanımda) ve online kanallarımız üzerinden yapabilirler” ifadelerine yer verilmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ