Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çipura ve levrek 3 gün boyunca maliyetine satılacak - haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması büyük önem taşıyor. Bunun için de yeterli ve dengeli beslenilmesi gerekiyor. Bu kapsamdabalık, sahip olduğu vitamin, mineral ve omega-3 gibi besin ögeleriyle öne çıkıyor.

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla bu hassas dönemde Türkiye'debalıktüketiminin artırılması amacıyla bir kampanya hayata geçiriliyor. Kampanyayla tüm aşamaları bakanlık kontrolünde üretilen ve avlanan yerlibalıklara sofralarda daha fazla yer verilmesi amaçlanıyor.

        Kampanya için Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Gıda Perakendeciler Derneği, taze veya dondurulmuşbalıksatışı yapan zincir marketler, komisyoncular, toptancılar ilebalıkyetiştirici birlikleri ve avcılarıyla bir dizi toplantı yapıldı.

        Alınan ortak kararla yaşanan bu süreçte toplum sağlığına katkı verilmesi içinbalıkların Türkiye'de bol bulunduğu dönemlerde belli aralıklarla tanıtım ve tüketim kampanyaları yapılması için harekete geçildi.Balıklar, daha çok insanın tüketmesi için en az karla vatandaşlara ulaştırılacak.

        REKLAM
        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        BUGÜN BAŞLIYOR

        Bu kapsamdaki ilk kampanya, çipura ve levrekbalıklarında 3-4-5 Nisan'da "Evde Hayat, SofradaBalık" sloganıyla yapılacak.Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, kampanyaya katılan su ürünleri üreticileri ve ulusal çapta faaliyet gösteren zincir marketler ile toptancılar tarafından alınan kararla, çipura ve levrekbalıkları neredeyse maliyetine, büyüklüklerine göre kilogramı azami 22,90 lira ile 24,90 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulacak.

        Balıktüketimin artırılması ve sağlıklı gıda erişiminin sağlanması amacıyla ilerleyen süreçte, dünyada marka olmaya başlayan Türk somonu ve gelecek avcılık döneminde de farklıbalıktürlerinde yeni kampanyalar düzenlenecek.

        Bakanlığın, kampanyanın tanıtımına ilişkin hazırladığı videolar da televizyonlarda yayınlanacak.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ