Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Cumhuriyet coşkusu! Ünlü şarkıcılar marşlar ve şarkılarıyla 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşattı
        1

        SILA - İZMİR

        Türk pop müziğinin sevilen sanatçılarından Sıla, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konserinde şarkılarını onbinlerce hayranıyla birlikte söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserde Sıla hayranları Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. Cumhuriyetin 98. yılını memleketi İzmir'de sahnede kutlamasıyla ilgili mutluluğunu dile getiren ve 'İzmir'in Kavakları' türküsünü seslendiren Sıla'nın "Böyle bir günde sizinle olmak bu şanlı şerefli günü evde, memlekette sizlerle kutluyor olmak benim için çok onur verici. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Aydınlık günlerin temennisiyle şahane bir akşam olsun." şeklindeki sözleri alkış aldı.

        2

        KENAN DOĞULU - İSTANBUL

        Kenan Doğulu, Cumhuriyet’in 98. yılı şerefine İBB’nin düzenlediği kutlamada sahne aldı. Alanı dolduran dinleyiciler, Kenan Doğulu ile tek yürek halinde marşlar ve şarkılar söyleyerek 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşadı. Kenan Doğulu, konserin açılışını Masis Aram Gözbek şefliğindeki 40 kişilik MAGMA Filarmoni Korosu eşliğinde seslendirdiği 10. Yıl Marşı’yla yaptı. Hemen ardından 1999 senesinde yeniden düzenleyip yorumladığı Gençlik Marşı'nı da yine aynı koro eşliğinde seslendirdi. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle konseri izleyenlerin alkışları dakikalarca dinmedi.

        3

        FERHAT GÖÇER - ANTALYA

        Ferhat Göçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya'da düzenlenen Demre-Kekova Festivali'nde sahne aldı. Binlerce kişi, Göçer'in şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen konser alanını saatler öncesinden dolduran Antalyalılar, konsere yoğun ilgi gösterdi. Göçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını ise "Doğasıyla, insanıyla, içinde yaşayan tüm canlılarıyla, eşi benzeri olmayan bu vatan; her güçlüğün üstesinden gelecektir. Bu sonsuz tarih yolculuğunda umut, sevgi ve kardeşlik yoldaşımız olsun. Birlikte elele nice mutlu yıllara Türkiye’m" diyerek paylaştı.

        4

        İREM DERİCİ - KIRKLARELİ

        İrem Derici 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılında Babaeski Belediyesi’nin Hükümet Meydanı’nda düzenlediği konserde sahneye çıktı. Dansları, enerjisi ve samimi halleriyle alkış alan İrem Derici, "Bugün İstanbul‘da yeniden Atatürk Kültür Merkezi açılıyor. Bir sanatçı olarak emeği geçen herkese buradan selam olsun. Böyle anlamlı bir günde bize hediye ettikleri dev yapı için teşekkür ediyorum. İlk işim İstanbul’a gidince AKM ‘yi ziyaret etmek olacak" diyerek emeği geçenlere alkış istedi.

        5

        OĞUZHAN KOÇ - İSTANBUL

        Cumhuriyet’in 98. yılı şerefine İstanbul Zeytinburnu’nda konser veren Oğuzhan Koç’a Cumhuriyet sevdalısı on binler eşlik etti.
        Yaklaşık iki saat süren konserde Oğuzhan Koç yaptığı konuşmada "Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyetin ilanının ve güzel ülkemizin de 98. doğum gününü sizlerle kutlamaktan çok mutlu ve heyecanlıyım" diyerek duygularını dile getirdi.

        6

        SİMGE - BURDUR

        Ünlü popçu Simge 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98'inci yılında Burdur Belediyesi'nin Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği konserde sahneye çıktı. Simge, Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan biri olan "Çile Bülbülüm Çile" parçasını da seslendirerek dakikalarca alkış aldı. Burdur Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nı dolduran 15 bin kişi Simge şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

        7

        ATHENA - BURSA

        Athena, 29 Ekim gecesi, Cumhuriyet'in ilanının 98. yıldönümünü Bursa Nilüfer'de yaklaşık 150.000 kişinin katılımı ile büyük coşkuyla kutladı.'Cumhuriyet ateşi sönmeyecek' temasıyla düzenlenen halk yürüyüşü sonrası FSM Bulvarı'nda sahne alan Athena, 29 Ekim coşkusunu yaşattı.

        8

        EROL EVGİN - ANKARA

        Türk pop müziğinin duayen isimlerinden Erol Evgin, Cumhuriyet'in 98. yıl dönümünde Ankara'da Yenimahalle Belediyesi'nin Vedat Dalokay Parkı'nda düzenlediği konserde müzikseverlerle buluştu. 15 bin Ankaralının katıldığı "Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde" temalı konserini "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Çanakkale" ve "Yemen" türküleriyle açan Erol Evgin, gece boyunca şarkılarını Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale görüntülerinden oluşan barkovizyon gösterisi eşliğinde seslendirdi.

        9

        SONER ARICA - MUĞLA

        Soner Arıca, Cumhuriyet'in 98. yıl dönümünde Göcek'te konser verdi. Kırmızı - beyaz kıyafetler giyerek sahneye çıkan Arıca, gece boyunca izleyenlere sevilen şarkılarından, pop müzik klasiklerine ve marşlara uzanan zengin bir repertuar sundu. Sanatçı konserini, sahneye çıkan hayranlarıyla birlikte söylediği, "10. Yıl Marşı" ile sonlandırdı.

        10

        ÜMİT SAYIN, REYHAN KARACA, SİBEL ALAŞ, JALE, ERDAL ÇELİK - ANKARA

        Ümit Sayın, Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Jale, Erdal Çelik'ten oluşan "Şimdi 90'lar", 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Altındağ Belediyesi'nin Millet Bahçesi AKM Tören Alanı'nda düzenlediği konserde sahne adılar. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği konserde 90'ların en popüler şarkılarını söyleyen sanatçılar, finali binlerce kişinin hep birlikte söylediği "Memleketim" şarkısıyla yaptılar.

        11

        BURCU GÜNEŞ - ANTALYA

        Burcu Güneş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl kutlamaları için Antalya'da sahne aldı. Yurdun dört bir yanında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Güneş, Eczacılar Derneği Cumhuriyet Balosu'nda misafirlerine müzik dolu bir gece yaşattı.

        12

        MUAZZEZ ERSOY - KIBRIS

        Muazzez Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kıbrıs'ta sahnedeydi. Ersoy, büyük bir coşkuyla muhteşem şarkılarını seslendirdi, 29 Ekim kutlamasını şölene çevirdi.

        13

        SUAT ATEŞDAĞLI - KÜTAHYA

        Ünlü Dj Suat Ateşdağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kütahya Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik ve Cumhuriyet Festivali'nde sahne aldı. Ünlü Dj, sahnesini hep bir ağızdan söylenen "İzmir Marşı" ile sonlandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ