Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS başvuruları ne zaman başlıyor? ÖSYM 2020 DGS takvimi: Başvuru, sınav sonuç tarihleri

        DGS, ön lisans eğitimi alanadayların 4 yıllık lisans eğitimi almaları için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor. Üniversite sınavı olan YKS başvurularının alındığı bu günlerde, DGS adayları da başvuruların başlayacağı tarihi merak ediliyor. ÖSYM'nin 2020 DGS takvimi haberimizde.

        2020 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        DGS başvuruları 2020 sınavı için 13 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak. Başvurular 20 Mayıs saat 23.59'a kadar adaylardan alınacak. Diğer detaylar ise ÖSYM'nin 2020 DGS başvuru kılavuzunu yayımlaması ile birlikte cevap bulacak.

        2019 DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

        DGS SINAVI VE SONUÇLARI NE ZAMAN?

        2020 DGS, ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde adayların katılımı ile birlikte 5 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin takvimine göre, DGS sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.

        REKLAM
        2019 DGS SORULARI İÇİN TIKLAYIN

        DGS NEDİR?

        Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

        DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

        Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ