Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS sınavı ne zaman? Kaç dakika? ÖSYM 2020 DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

        DGS sınav giriş belgesi, sınava sayılı gün kala adayların gündeminde. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM, DGS sınav giriş belgelerini erişime açtı. Adaylar sınav yerlerinin de yazılı olduğu giriş belgelerini sınav esnasında yanlarında bulundurmak zorunda. İşte ÖSYM 2020 DGS sınav yerleri sorgulama sayfası

        REKLAM

        DGS SINAV YERİ SORGULAMA

        ÖSYM'den yapılan açıklamada: "Uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir." denildi.

        DGS SINAV YERİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        ÖSYM adayları, sınav sabahı saat 10.00’dan sonra sınav binasına kimsenin alınmayacağı konusunda da uyardı.

        2020 DGS NE ZAMAN?KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

        2020 DGS, ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde adayların katılımı ile birlikte 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 10.00'dan sonra sınav binalarına kimse alınmayacak. Saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylardan 150 dakika içerisinde 120 soru yanıtlamaları istenecek.

        DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        DGS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

        ÖSYM'nin takvimine göre, DGS sonuçları 9 Eylülde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

        a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

        b) Ön lisans başarı puanı

        c) 2020-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları)

        yazılı olacaktır.

        ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ