Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son Dakika: DGS tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM 2021 DGS sonuç sorgulama ekranı

        İki yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapacak öğrenciler in katıldığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları açıklandı. 2021 DGS tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte ÖSYM sonuç ekranı

        2021 DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

        DGS adaylarının heyecanlı bekleyişi sona erdi, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre

        DGS tercihi yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Eylül 2021 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

        REKLAM
        2021 DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        DGS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        DGS tercihi yapıp bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri kazandıkları üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

        DGS E-KAYIT TARİHLERİ

        DGS tercihlerine göre bir programa yerleşen ve E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt yaptırabilir.

        Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor.

        Aynı zamanda E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekiyor.

        E- kayıt yaptıran adaylar, kayıtlarını tamamlamak için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye Üniversitenin belirlediği başvuru süresi içinde başvurmak zorunda.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ