Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dikili'de MHP'nin adayı değişti!

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Cumhur İttifakı'nın İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkan adayı MHP'li Buğra Akın'ın adaylığı, paraya çevrilen 15 aylık hapis cezasından dolayı İzmir İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. MHP bu karara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu itirazı reddetti. Böylece Akın’ın adaylığının düşürülmesi kararı kesinleşmiş oldu.

        DİKİLİ'DE YENİ ADAY AVUKAT SEMRA AKICI OLDU

        MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, Avukat Sema Akıncı’yı aday olarak belirlediklerini bildirdi.

        BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI DA ADAY OLAMAYACAK

        REKLAM

        Öte yandan Balçova Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı itiraz üçerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

        Çalkaya, İzmir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezası almıştı. Bu gerekçe ile adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Çalkaya bu karara İl Seçim Kurulu’nda itiraz etti. İl Seçim Kurulu, memnu haklarının iadesi belgesini gerektirecek bir durumun bulunmadığına karar vererek, itirazı kabul etti. Ancak bu karar bir CHP üyesi tarafından YSK’ya taşındı. YSK itirazı kabul etti. Çalkaya’nın adaylığı resmen düşürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ