Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da camiye bitişik PKK sığınağı bulundu

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonda bir camiye bitişik halde sığınak tespit edildi. Jadarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda sığınak imha edilirken, çok sayıda sağlık malzemesi ele geçirildi.

        Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice'nin dağlık ve kırsal alanda Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur EZİM-46 Özel Birlik Operasyonu düzenlendi.

        Operasyon kapsamında, terör örgütünün kış üslenmesi amacıylakullanılan bir kış sığınağı ile Çavundur Köyü içerisindeki kullanılmayan cami binası duvarına bitişik vaziyette, girişi tahta ve halıfleks ile kaplıbir sığınak tipi oda tespit edildi.

        REKLAM

        ÇOK SAYIDA SAĞLIK EKİPMANI ELE GEÇİRİLDİ

        Sığınaktatoprağa gömülü iki ilk yardım çantası içerisinde; bir şişme atel seti, 13 küçük şırınga, 9 büyük şırınga, 4 oksijenli su, 3 tentürdiyot, 12 sargı bezi, 1 serum, 3 pamuk, 3 ilk yardım kiti, 1 adet yara temizleyici sprey, 2 boyunluk, 3 manuel Ambu set, 5 yara kapatıcı örtü, 3 entibasyon tüpü, 2 serum seti, 1 astım ilacı, 2 alüminyum folyo ele geçirildi.

        Delil niteliğindeki malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince imha edildi.

        ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜ

        Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri neticesinde; 5 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirildi. 45 kişi ve 5 araçta arama yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ