Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Dolar/TL, yabancı yatırımcının yurt dışı piyasalarda açığa TL satılmasıyla başlayan yükselişini Merkez Bankası'nın hamleleriyle tersine çevirdi ve 5.40'lı seviyelere indi.

Türk Lirası repo ihalelerini erteleyen Merkez Bankası, daha sonra da vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırını yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltti. Londra swap piyasalarında yabancının TL borçlanma faizleri önce yüzde 90'a ardından kademeli olarak yüzde 300 ve yüzde 1200'e kadar yükseldi.

Bankalar arası piyasada yabancı bankaların dolar/TL kotasyonları ile yurt içi bankaların spot (vadeli olmayan) kotasyonları

arasındaki farkın açılarak yüzde 2'ye yaklaştı.

28 Mart günü dolar 5.4055, euro ise 6,1985 TL'den, sterlin ise 7.25 seviyesinde işlem görerek başladı.

Reuters'ın 'ABD'li kaynakların Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmanın imkansız olmadığını belirtmesi' haberiyle 5.40 seviyesinden başladığı 28 Mart günü 5.46'yı aştı. Euro ve sterlin'de yüzde 4.5 üzerinde artış görüldü ve euro/TL 6.37, sterlin/TL ise 7.45'i geçti.

Merkez Bankası'nın swap satış limitini yüzde 30'a çıkarmasıyla dolardaki yukarı yönlü hareket durdu ve bir süre 5.46 seviyesinde dengelendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ