Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda yeni tarihi zirve - Döviz Haberleri

        Dolar haftannın ilk 2 gününde 8.80-8.89 lira aralığında seyretti. Dün akşam Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'ndeki sunumunda, faiz artırımı için eşiğin yüksek ve ABD ekonomisi tam istihdamdan çok uzak olduğunu kaydetti.

        Piyasalar Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarını dikkatle dinledi. Ancak düşük hacimli piyasada açıklamaların ardından kurda büyük bir hareket yaşanmadı.

        Dolar yeni güne 8.88 liradan başladı. Sabah saatlerinde 8.85 liraya geriledi. Öğleden sonra tırmanışa geçen dolar, piyasa kapanışı sonrası ise 8.95 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

        MERKEZ'İN KARARIYLA HIZLANDI

        Dolarda yükseliş geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz indirim kararıyla hızlanmıştı. Merkez Bankası, politika faizinde 100 baz puanlık indirime gitmeden önce dolar/TL 8.65 seviyesindeydi.

        Dolar eylül ayına ise 8.30 liradan başlamıştı. İlk olarak Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'çekirdek enflasyon' vurgusuyla yükselişe geçmişti.

        Kavcıoğlu söz konusu açıklamasıyla PPK toplantısı öncesi bir anlamda faiz indiriminin sinyalini vermişti. Ancak son indirim yine de piyasa açısından sürpriz oldu.

        DOLAR

        $
        28,7836 0,05
        • Alış: 28,7711
        • Satış: 28,7953
        Son Güncellenme Tarihi: 21/11/2023 06:44:01
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ