Dolarda yeni tarihi zirve
Dolar güne 15.70 liradan başladı. Öğleden sonra ise 17 liranın üzerine tırmandı. Ardından Merkez Bankası'nın müdahalesiyle 17.14 seviyesinden 16.25 liraya kadar geriledi. Ancak kısa bir süre sonra yeniden 17 liranın üzerine çıktı. Öğleden sonra Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 22.76 ile rekor seviyeyi gördü. 5 yıllık CDS 566 puanın üzerine çıktı
ABONE OLDolar/TL dün Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 15.77'ye kadar yükselmişti. Dolar yeni güne de 15.70 liradan başladı. Öğleden sonra ise 17.14 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.
Ardından Merkez Bankası'nın doğrudan satış yoluyla piyasaya müdahale etmesiyle 16.25 liraya kadar geriledi. Bu, Merkez Bankası'nın aralık başından bu yana 5. müdahalesi oldu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ