'En fakir başkana' milyonluk teklif!
"Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olan Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'nın 27 yıllık Vosvos'una 1 milyon dolar önerildi
ABONE OLGüney Amerika ülkelerinden Uruguay'ın Devlet Başkanı Jose Mujica, bir Arap şeyhinin 1987 model mavi Vosvos'una 1 milyon dolar önerdiğini söyledi.
Mujica, Bolivya'nın başkenti Santa Cruz'daki uluslararası bir zirve sırasında yapılan 1 milyon dolarlık öneriyi, üç bacaklı köpeği Manuela'yı veterinere götürmek için otomobile ihtiyacı olduğundan geri çevirdiğini kaydetti. Halk arasında "Pepe" olarak tanınan Mujica, ileride otomobilini satarsa elde edeceği parayı yoksul ailelere ev yaptırmak için kullanacağını belirtti.
Devlet Başkanlığı Sarayı yerine köpekleri ve tavuklarıyla mütevazı çiftlik evinde yaşamayı tercih eden Mujica, yaşam tarzıyla dünyanın diğer devlet başkanlarından ayrılıyor. Mujica, suyunu kuyudan çekiyor, eşi de çiçek yetiştirip satıyor.
"Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak da tanınan Mujica, 2010'da kişisel servetini bin 800 dolar olarak açıklamıştı. Mujica, 12 bin dolarlık maaşının neredeyse tamamını yoksullara dağıtıyor.
Mujica, 2009'daki devlet başkanlığı seçimini kazanmadan önce Küba devriminden esinlenen Tupamaros gerilla grubunda yer almıştı. Altı kez vurulan ve yaşamının 14 yılını hapiste geçiren Mujica, 1985'te demokrasiye geçilmesinin ardından serbest bırakılmıştı.