Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Avrupa Komisyonu'na sert çıktı

        KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, katılmış olduğu bir toplantıda, Avrupa Birliği Mali Yardım Tüzüğü ve Kıbrıslı Türklerin AB ile uyumlaşması çabalarını koordine eden Kıbrıs Türk Masası, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker'in yardımcısı Valdis Dombrovskis'in önümüzdeki günlerde 2-3 günlüğüne Güney Kıbrıs Rum kesiminde temaslarda bulunacağını söyledi.

        Akıncı bu ziyaretler çerçevesinde Dombrovskis'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bir ziyareti olup olmayacağı sordurttuğunu, aldığı cevabın nezaket ziyareti olabileceğini ve 15 dakikalığına da Kuzey’e geçebileceğini öğrendiğini ifade etti. Akıncı konu ile ilgili yaptığı konuşmasında Kendisine buradan açıkça şunu söylemek isterim; bu türden ziyaretler yapacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi, biz ciddiyiz ve karşımızdakilerin de ciddi olmasını isteriz. Çünkü Kıbrıs Türk tarafının AB'ye hazırlamak gibi bir görevi olan birinin bu tarafta da temaslarda bulunması gerekir, normali budur. Bizi gelsinler dinlesinler, hassasiyetleri sıkıntıları öğrensinler, esas yetkilendirildikleri alanları da budur. Yoksa iş ola bir da o tarafa gittik şeklinde bir yaklaşımı kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bilinmelidir” dedi.

        Akıncı, Junker dahil bir çok yetkilinin kendilerini makamlarında ziyaret ettiğini, Türkiye'nin ziyaretlerini saymadığını bile çünkü Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk tarafını direkt ilgilendiren bir konuda AB Komisyonu’nun kendilerini ziyaret etmemesinin anlaşılmaz olduğunu kaydetti. Akıncı’nın bu konuşması salonda davetliler tarafından alkış aldı.

        KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı daha öncede Alman Büyükelçiliği’nin Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Alman Dışişleri bakanı Bakanı Frank-Walter Steinmeier onuruna ara bölgede verdiği resepsiyona Rum Lider Dimitris Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı statüsü ile Kendisinin de Toplum lideri olarak davet alması nedeniyle, eşit statüye özen gösterilmediği için tepki göstermiş ve resepsiyona katılmamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ