Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Almanya'da mültecilere karşı şiddet eylemi yapan 2 kişiye gözaltı

        Almanya'nın Landau kenti yakınlarındaki Herxheim ilçesinde, mülteci yurdu olarak kullanılması planlanan binayı kundakladıkları şüphesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

        Polis sözcüsü, 23 ve 32 yaşlarındaki şüphelilerin 4 Aralık 2015 tarihinde gece saatlerinde eski Teknoloji Merkezi'nin çatı pencerelerinden içeri girdiklerinin ve mülteci yurdu olarak kullanılması planlanan boş binayı içten kundakladıklarının tahmin edildiğini söyledi.

        Binada yaklaşık 260 bin avroluk hasarın meydana geldiğin belirten sözcü, soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından 2 kişinin bir bidona yanıcı madde koyduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

        Sözcü, şüphelilerin vatandaşlardan yardım istediklerini ve söz konusu kişilerin halktan gelen ihbarlar sonucunda yakalandığını kaydetti.

        MÜLTECİLERİN BULUŞTUĞU KAFEYE DOMUZ BAŞI ATTILAR

        Öte yandan, Lübeck kent merkezinde henüz kimliği belirlenemeyen kişiler, çoğunlukla mültecilerin buluştuğu bir kafenin camlarını kırarak binanın içine, ortadan ikiye ayrılmış kesik domuz başı parçaları attı.

        Lübeck polisi, olayın yabancı düşmanlığından kaynaklandığının tahmin edildiğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ