Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Göçmenlerin işlediği suçlar Avrupa medyasında taraflı yansıtılıyor

        Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, hükümetine ve medyasına güveni en düşük seviyede olanlar, Fransızlar. Fransızların sadece yüzde 17'si göçmenlerin işlediği suçlar ile ilgili bilgilerin tarafsız ve doğru olduğunu düşünüyor. Almanya'da basına ve hükümete güvenen vatandaşların oranı yüzde 25'i bulurken, araştırmaya katılan İngilizlerin yüzde 36'sı göçmenlerin suçları konusunda kendilerine verilen bilgilere güveniyor.

        Araştırmanın sonuçları, Avrupa halkının çoğunun bu konuda bilgi sahibi olduğunu ortaya koydu. Almanların sadece yüzde 7'si, Fransızların yüzde 16'sı, İngilizlerin ise yüzde 18'i konuyla ilgili soruya cevap vermekte zorlandı.

        Araştırma, İngiltere ve Almanya'da 3-4 Şubat'ta Populus, Fransa'da ise 3-5 Şubat'ta Ifop tarafından yürütüldü. Nüfusun cinsiyet, yaş grubu ve yaşadığı bölgeye göre dağılımına dayanılarak yapılan araştırmaya, söz konusu ülkelerden 5055 kişi katıldı. Araştırmaya İngiltere'den 1047, Almanya'dan 1010, Fransa'dan 1499 kişi katıldı.

        Uluslararası Haber Ajansı, Radyo Sputnik ve Populus araştırma şirketi tarafından Ocak 2015'te hayata geçirilen 'Sputnik.Görüşler' projesi kapsamında Avrupa ülkeleri ve ABD’de güncel siyasi ve sosyal konularda düzenli olarak kamuoyu araştırmaları gerçekleştiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ