Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler e-Devlet SGK hizmet dökümü nasıl sorgulanır? SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sorgulama - Merak Edilenler Haberleri

        Sigortalı olarak çalışanlar SGK ile ilgili işlemlerini e-Devlet üzerinden hem güvenli hem de pratik şekilde yapabilirler, sigortalılık durumları ile ilgili detaylı bilgilere erişebilirler.

        Sigortalı çalışanlar böylece aktif sigortalılık durumlarını gün, ay, yıl olarak takip edebilir. Bunun için en hızlı yöntem e-Devlet SGK Tescil ve hizmet dökümü sorgulama hizmetidir.e-Devlet üzerinden 4A, 4B, 4C SGK tescil ve hizmet dökümüişlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

        SGK’ nın kendi resmi sitesi sgk.gov.tr üzerinden birçok farklı hizmetten yararlanabilir. Ancak e-Devlet resmi evrak olarak kullanabileceğiniz sorgulamaları yapmanıza izin verir. e-Devlet'te Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında sigorta kollarına göre 4A, 4B, 4C gibi çeşitli aramalar yapılır. Hem sigortalılar hem de emekliler bu sorgulamalardan faydalanabilir.

        REKLAM

        SGK'nın başlıca görevlerinden biri de güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Sigortalı olarak çalışanlar SGK ile ilgili işlemlerini e-Devlet üzerinden hem güvenli hem de pratik şekilde yapabilirler.

        SGK TESCİL BİLGİLERİNDE NELER BULUNUR?

        e-Devlet adresi www.turkiye.gov.tr üzerinden sorgulama ile 4A, 4B ya da 4C fark etmeksizin tescil bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Tescil bilgilerinizde şunlar bulunur:

        -Adı Soyadı

        -T.C. Kimlik No

        -4A Sicil No

        -Durumu (Sigortası devam ediyor mu?)

        -İşe Giriş Tarihi

        -Uzun Vade Gün Sayısı

        -4A İptal Sicilleri

        e-DEVLET SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

        SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından tüm SGK uzun vade hizmet dökümü görüntülenir. Bunun için e-Devlet Kapısı'na TC. kimlik numaranız ve şifrenizle ile giriş yapmanız gerekiyor. Şifreniz yoksa PTT'den satın alabilirunuttuysanız şifremi unuttum seçeneğinden kimlik bilgilerinizi kullanarak yeni şifre alabilirsiniz.

        e-Devlet'e girdiyseniz, arama çubuğundan hızlı arama yapabilirsiniz.Bunun için arama çubuğuna SGK hizmet dökümü sorgulama yazmanız yeterli.

        REKLAM

        Açılan sayfada 4A, 4B, 4C tescil bilgileri ve banka sandığı tescil bilgileri tek sayfada karşınıza çıkar. Sicil no, işe giriş tarihi, prim gün sayısı, sigortalılık durumu ile beraber hizmet dökümü de görüntülenir. Hizmet dökümünde ödenen primlerinizi gün gün inceleyebilirsiniz. Ay ay çalışılan tarihler, işe giriş ya da çıkışlar, eksik günler, işyeri bilgileri, meslek kodu gibi bilgileriniz de görebilirsiniz.

        Dilerseniz bu sayfadan barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Sayfanınen üst sol köşesinde 'Barkodlu Belge Oluştur' sekmesine tıklayarak açılan sayfayı bilgisayarınıza indirip daha sonra yazıcıdan çıktı alabilirsiniz.

        Hemen sorgulamak için tıklayın
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ