Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyor! Kapanacak mı?

        e-Okul giriş ekranı, karne gününe çok kısa bir süre kala milyonlarca öğrenci tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

        e-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

        e-Okul VBS giriş ekranı ile karne öncesinde son not durumunu görüntülemek ve ortalamasını hesaplamak isteyen öğrenciler, sisteme nasıl giriş yapılacağını araştırıyor. Bilindiği üzere 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrencinin tüm eğitim bilgileri görüntülenebiliyor.

        e-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        e-Okul giriş işlemi için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "https://e-okul.meb.gov.tr/" adresine internet tarayıcısından girilmelidir. Açılan ekranda sağ bölümde yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altında yer alan bilgiler doldurulmalı ve ardından "Giriş" butonuna basılmalıdır. İstenen bilgiler güvenlik kodu, öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarasıdır.

        Giriş işleminin ikinci aşamasında ise öğrenciye ait bilgiler istenmektedir. Örneğin öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, öğrencinin fotoğrafı, aile sıra no, cilt no ve öğrencinin okuduğu şube gibi bazı bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır ve e-Okul giriş işlemi tamamlanmış olur.

        Sisteme giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan işlem menüsünden Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları, Nakil Durumu ve Şube Yazılı Ortalamaları gibi birçok seçenek kullanılabilir. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi tamamen ücretsizdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ