Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim E okul giriş ekranı! MEB 2019 LGS tercih sonuçları görüntüle: e Okul VBS

        E okul VBS sistemi üzerinden LGS tercihleri sonuçları öğreniliyor. Eğitimdönemi boyunca E-Okul üzerinden yazılı ve sözlü sınav notlarının yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer alıyor. Ancak E-okul şimdi LGS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve velilerin yakın markajında. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı LGS tercih sonuçları sorgulama yani E-okul girişi ekranı haberimizde.

        E-OKUL GİRİŞ SAYFASI! LGS TERCİH SONUÇLARI - MEB 2019

        e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

        REKLAM
        E-OKUL'A GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

        Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, SınavTarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

        e-OKUL SİSTEMİNDEN NELER ÖĞRENİLİR?

        1- Sınav sonuçları öğrenebilir

        2- Haftalık ders programını öğrenebilir

        3- Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir

        4- Sınav tarihlerini öğrenebilir

        5- Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir

        6- Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ