Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-Okul girişi nasıl yapılır? 2018 LGS tercih sonuçları sorgulama

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen ve tamamen ücretsiz olarak velilerin bilgilendirmesi amacıyla kullanıma sunulane-Okul, internet üzerinden her zaman erişime açıktır. Peki, e-okul sistemine giriş nasıl yapılır? Sorunun cevabı haberimizde...

        NAKİL VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

        a) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

        b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

        E-OKUL'DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

        E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

        E-OKUL VELİ VE ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM

        İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna http://e-okul.meb.gov.tr yazınız.

        Gelen ekranın sağ tarafında bulunan kullanıcı girişi çerçevesindeki Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre alanlarını doldurunuz. Velisi olduğunuz öğrencinin “TC Kimlik Numarası”ve “Okul Numarasını”girmeniz ve başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmesini engellemek için birkaçgüvenlik sorusunu(doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer, cilt no, aile sıra no… vb)yanıtlamanız gerekiyor.

        Uygulamanın farklı alt başlıkları bulunuyor.(“Devamsızlık Bilgileri”, “Sınav Sonuç Bilgileri”, “Sınav Tarihleri”, “Haftalık Ders Programları”, “Gelişim Raporları”, “Karne Notları”, “Diploma Notu”, “Proje Bilgileri”, “Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi”ve“Nakil Bilgilerine)Bu nedenle neyi öğrenmek istiyorsanız o konudaki alt başlığı seçmeniz gerekiyor.

        İnternet sitesi üzerinden bilgi almak istemeyen kulanıcılar için telefon üzerinden SMS bilgilendirmeside mevcut. Eğitim Bakanlığı’nın bu Mobil Bilgi Servisi’ne üye olmak için, öğrenci TC Kimlik Numarasını yazıp,8383’e göndermekgerekiyor. Servisin üyelik ücreti ise tüm GSM operatörlerinde, vergiler dahilaylık 2 TL. Her birsorgulama ise 1 TL’lik ücret karşılığında yapılabiliyor.

        Akıllı telefonunuzda yer alan platformlardan e-okul uygulamasını indirip telefonunuzda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun için akıllı telefonunuzun uygulama mağazasına“MEB E-OKUL VBS”yazıp, uygulamalayı indirmeniz gerekiyor.

        E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ