Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e Okul VBS 2019! Takdir - teşekkür hesaplama nasıl yapılır? MEB e okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş

        e okul VBS yani veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır? sorusu öğrenci ve velilerin okulların kapanmasına çok kısa birzaman kala araştırdığı konuların başında geliyor. Okullarda ikinci eğitim dönemininsonuna yaklaştığımız bu günlerde yazılı ve sözlü sınav sonuçları birer birer açıklanıyor. Öğrenci ve veliler hem sınav sonuçlarını hem de devamsızlık bilgilerini e-okul üzerinden öğrenebiliyor. Merak edilen bir diğer konu da e-okul'un ne zaman kapanacağıyla ilgili. Ayrıca karne puanlarını hesaplayanlar takdir ve teşekkür belgelerini de hesaplıyor. E-okul giriş sayfası ve diğer detaylar haberimizde.

        E-OKUL MEB GİRİŞ SAYFASI! 2019

        e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

        REKLAM
        E-OKUL'A GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

        Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, SınavTarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

        TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        E-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yıl sonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

        -Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

        -Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.

        -Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.

        -Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

        e-OKUL SİSTEMİNDEN NELER ÖĞRENİLİR?

        1- Sınav sonuçları öğrenebilir

        2- Haftalık ders programını öğrenebilir

        3- Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir

        4- Sınav tarihlerini öğrenebilir

        5- Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir

        6- Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

        E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

        E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Okullarda 1. dönemin bitmesine yakın notların açıklandığı zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabiliyor. Öğrenciler bu durumu E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumluyor. E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ