Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim E okul LGS yerleştirme sonuçları öğrenme ekranı - MEB 2019 E okul giriş!

        LGS sonuçlarının ardından başlayan tercih dönemiyle birlikte E okul veli bilgilendirme öğrenci ve veliler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS tercihlerinin yapılmasının ardından sonuçları E okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ekranından açıklandı. Öğrenciler meb.gov.tr adresinden de LGS sonuçlarını öğrenebiliyor. Peki, e okul VBS giriş sayfası nasıl açılır?

        E OKUL GİRİŞ - LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA

        - e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir.

        - Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

        REKLAM
        E-OKUL'A GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        - İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

        - Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

        LGS TERCİH SONUÇLARI E OKUL'DA

        22 Temmuz'da (bugün) açıklanan LGS tercihleri E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenilebileceği gibi meb.gov.tr üzerinden de öğrenilecek.

        MEB ÜZERİNDEN LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ