Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antalya Havalimanı 45 milyon kapasiteye ulaştı - AIRPORT Haberleri

        Antalya Uluslararası Havalimanı işletmecisi IC - Fraport (ICF) ortaklığı tarafından yenisi yapılan İç Hatlar Terminali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

        11 ayda tamamlanan Antalya Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminali, havaalanının işletme hakkını 2024 yılına kadar satın alan ICF Airport şirketi tarafından 100 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirildi. Yeni düzenlemeyle havaalanının iç hatlar terminalinin kullanım alanı büyütülerek hizmet verdiği yolcu sayısı da saatte 800’den 2 bin 200'e yükseldi.

        Yılda gelen-giden yolcu sayısı açısından toplam 45 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Antalya Havalimanı’nın bu yıl itibarıyla hizmet vereceği toplam yolcu sayısının 20 milyonu aşması bekleniyor. Antalya Havalimanı hizmet verdiği yolcu sayısı açısından Avrupa'da 21'inci, dünyada ise 70'inci sırada yer alıyor.

        ORTAK YENİ PROJELERE İMZA ATACAKLAR

        Açılış töreninde konuşan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, faaliyete başladıkları 2007'den bugüne Türkiye'nin turizme açılan kapısı Antalya'ya hizmet vermenin heyecanı içinde olduklarını söyleyerek, “Alanıyla birlikte kapasitesini de artırdığımız yeni iç

        hatlar terminalinde yolcularımıza, markamıza yaraşır bir kalitede hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

        Çeçen, ülke yönetiminde sağlanan siyasi istikrarın bu tür büyük ölçekli yatırımların gerçeklemesinde önemtaşıdığını söyleyerek, “Bugün bize, bu tesislere küçük bir ülkenin borcu olabilecek bir bedel olan 3.2milyar dolar gibi büyük bir kredi, dünyanın en büyük bankaları tarafından hevesle temin ediliyorsa, biz de yatırımcı olarak böyle bir riski üstlenebiliyorsak, bu tamamen ülkemizin geleceğine olan güvenden ve istikrarlı bir yönetimin varlığından kaynaklanmaktadır” dedi.

        Türkiye’nin geleceğine inandıklarını belirten IC Fraport Airports'un Eş Genel Müdürü Alexander Zinnell de “Gelecekte de bu sektörde, Türkiye'de ortağımız IC Holding ile birlikte yeni projelere imza atmayı diliyor, yeni ve daha büyük yatırımlarla bu güzel ülkeye hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.

        İlk 3 ayda havada 17.6 milyon kişi uçtu

        Seyahatlerde uçak kullanımı her geçen gün daha fazla tercih edilirken, Türkiye havalimanlarındaki yolcu trafiği de yıldan yıla artmaya devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) 2010 Mart sonu istatistik sonuçlarına göre, 2010’un ilk üç ayında havalimanlarındaki yolcu sayısı yüzde 30 oranında arttı. 2009’un ilk üç ayında 13 milyon 602 bin yolcu havaalanlarını kullanırken, bu yılın ilk üç ayında 17 milyon 678 bin yolcu uçakla seyahat etti. İç hat yolcusu aynı dönemde

        yüzde 31.4 artışla 11 milyon 98 bin kişi, dış hatları kullanan yolcular ise yüzde 27.7 oranında yükselişle 6 milyon 580 bin kişiye çıktı. Türkiye’nin en işlek havalimanı olan İstanbul Atatürk

        Havalimanı’nda yolcu sayısı ilk üç aylık dönemde yüzde 17 artarak 6.9 milyon kişiye ulaştı. Ankara Esenboğa Havalimanı 1.6 milyon yolcuyla, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise 1.4 milyon yolcuyla Atatürk Havalimanı’nı izlediler. 2009 yılında yaklaşık 85 milyon yolcunun kullandığı havalimanlarındaki artışın bu seviyede sürmesi durumunda yıl sonunda 90 milyon yolcuyu aşarak, 100 milyon yolcu barajını zorlayacağı öngörülüyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ