Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa'nın en iyisi oldu! - AIRPORT Haberleri

        Bu yıl sonunda 25 milyon yolcuyu ağırlama hedefi olan IC Holding ile Fraport ortaklığı tarafından işletilen Antalya Havalimanı, 46 Avrupa ülkesinden 400 havalimanının üyesi bulunduğu Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10-25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” seçildi. Antalya Havalimanı İçhatlar Terminali’nde düzenlenen törende bölgede görev yapan yetkililere 17 Haziran’da Portekiz’in başkenti Lizbon’daki törende verilen ödülün replikaları dağıtıldı.

        “200 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIK”

        Antalya’nın Avrupa’nın en iyi havalimanı terminali seçilmesini gururla ve sevinçle karşıladıklarını söyleyen IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, şimdiye kadar havalimanı için 200 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Çeçen, bu yıl sonuna kadar Antalya Havalimanı’nda 25 milyon yolcuyu ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, “43 milyon yolcuyu taşıyabilecek kapasitemiz var” diye konuştu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ise havalimanının 2002 yılında 10 milyon olan yolcusunun da 2010 yılında 22 milyonun üzerine çıktığını kaydetti.

        Birdal, “Yani 8.5 yılda iki katından fazla yolcuyu ağırlayan, uğurlayan bir havalimanı. Kaliteden, güvenlikten ödün vermeden, Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’ya gelen turistlere hizmet veren bu havalimanımız, ödüllerin en iyisine layıktır” dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu yılın ilk altı aylık döneminde 10 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı’na günde 900’den fazla uçağın iniş kalkış yaptığını, bunun rekor olduğunu söyledi. ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann ise ödülü kalitede, güvenlikte ve sosyal sorumlulukta en iyi performansı gösterdikleri için kazandıklarını kaydetti.

        İSTANBUL'DAKİ GİBİ SLOT PROBLEMİ YOK DHMİ

        Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan slot sıkıntısının Antalya Havalimanı’nda yaşanmaması için önlem alınıp alınmadığına ilişkin sorular üzerine, “Antalya Havalimanı’nda slot problemi yok. Kapasiteye uygun olarak talep edilen slotlar veriliyor. Ama ileriki dönemde kapasiteyi zorlayacak slot talebi gelirse onunla ilgili çalışmalarımız da var” dedi. Paralel pisti olan Antalya Havalimanı’nın Atatürk Havalimanı’na göre kapasiteyi artırma anlamında daha şanslı olduğunu ifade eden Birdal şöyle konuştu: “Apronlarda sıkışıklığımız yok. Antalya Havalimanı gerektiğinde büyüyebilecek imkânlara sahip.”

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ