Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş AVMler Konya'da "Helal AVM" açılıyor! - Alışveriş Haberleri

        5 yatırmcı firmanın Konya'da ortaklaşa hayata geçirdiği KentPlaza 12 Ekim 2012'de açılıyor.

        AVM bünyesinde bulunacak 60 marka Konya ya ilk defa geliyor.

        Kentplaza uluslararası ve ulusal olmak üzere 60'ın üzerinde markayı ilk kez Konya'ya getiriyor. Konya'da uluslararası standartlara sahip tek AVM olma özelliğini de taşıyan Kentplaza'nın yatırım bedeli 150 milyon TL.

        DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Avm Mfi Partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum ve 4A Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Kent Plaza’nın sosyal yaşama getireceği zenginliğin yanı sıra, ulusal ve uluslararası 60 markayı ilk kez Konya halkıyla buluşturarak, bir ilke daha imza atacağı açıklandı. 12 Ekim 2012’de açılacak Kentplaza, modern mimarisi, ideal konumu ve sosyal yaşama katacağı renkle Konya’nın yeni çekim merkezi olacak.

        60 marka ilk kez Konya'da!

        Kentplaza, uluslararası ve ulusal olmak üzere, 60’ın üzerinde markayı Konya’ya ilk kez getiriyor olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor. Konya’ya ilk kez gelen bu markalardan bazıları: Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Twist, Guess, Kahve Dünyası…

        Kentplaza’ya ayda 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

        DEHA AVM ve Yönetim kur başkanı Ahmet Arıcı KentPlaza'nın Konya'nın en büyük AVM si olacağına dikkat çekerek, şunları söyledi: “AVM'de içki ve domuz eti satışı olmayacak. 5 yıllık hedeflerimiz arasında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 20’lik artış bulunuyor. Kentplaza’nın yıllık ciro beklentisi yaklaşık 250 Milyon TL” dedi.

        Arıcı sözlerine şu şekilde devam etti: “Özellikle Mevlana’yı ziyaret için dünyanın dört bir yanından birçok insan Konya’ya akın ediyor. Bunların çoğunluğunu ise İranlı, Koreli ve Japon turistler oluşturuyor. Kentplaza, yurtdışından Konya’ya gelecek ziyaretçilerimiz için ikinci bir adres olacak.

        Üç bin kişilik istihdam sağlayacak

        Ekim’de açılacak olan Kentplaza yatırımı ile Konya’ya yaşam merkezi sunmanın yanı sıra, yaklaşık üç bin kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanacak.

        KentPlaza'nın özellikleri:

        -AVM'de 160 mağaza var

        -60 marka KentPlaza'yla Konya ya ilk defa geliyor

        -45 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip

        -11 sinema salonu var

        -3.500 metrekarelik spor merkezi var

        -2 bin metrekarelik dünya standartlarına uygun bowling alanı,

        -2 adet yüzme havuzu

        -Açık teraslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ