Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Çeyrek altın ne kadar? 25.02.2016 - Altın Haberleri

        Bugün 193 lirayı aşarak tarihi seviyeleri gören çeyrek altın şu sıralarda Kapalıçarşı'da 190,90 liraya geri çekildi. Saat 18:00 itibarıyla gram altın fiyatları 116,20 liradan, Cumhuriyet altını ise 770 liradan alıcı buluyor.

        Spot altının ons fiyatı ise 1.240 dolar seviyelerine kadar yükselmiş durumda...

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        FİYAT ARTIŞLARI TALEP KAYNAKLI DEĞİL

        Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, son günlerde 193 liranın üzerine çıkarak tarihindeki en yüksek seviyelerde dolaşan çeyrek altın fiyatlarınıHABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ'nedeğerlendirdi.

        Yıldırımtürk, son iki gündür Kapalıçarşı'da tarihi seviyelere çıkan altın fiyatlarının tamamıyla dış piyasalarda yaşanan oynaklıktan kaynaklandığını belirtti. Küresel piyasalarda 1.240 liraya dayanan altının ons fiyatında petrolde yaşanan düşüşler ve ABD ekonomisinden gelen olumsuz verilerin çok etkili olduğunu ifade eden Yıldırımtürk'ün değerlendirmesi şöyle;

        "Son günlerde oluşan altın fiyatlarındabazı spekülatif hareketler de söz konusu. Ay sonu itibarıyla yatırım fonlarının kontrat sürecinde olması da altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor. ABD'den gelen olumsuz verilerin Fed'in faiz artışını erteleme ihtimalini sıcak tutması piyasaların aşırı bir şekilde dalgalanmasına yol açıyor. Bu tür hareketler güvenli liman olarak yorumlanan altın fiyatlarını yükseltiyor. Veriler bu şekilde gelmeye devam ederse, önümüzdeki birkaç gün içerisinde altının ons fiyatı 1300 dolara doğru hareket edebilir veTürkiye'degram altın 120 lirayı, çeyrek altın da 200 lirayı görebilir. Ama bu artışların talep kaynaklı olmadığının altını çizmek isterim. Kapalıçarşı'da yurtdışı piyasalara göre altın daha ucuz. Bu durum iç piyasada altın talebinin yüksek olmadığının bir göstergesi."

        "MART AYI ORTALARINDA GRAM ALTIN 110 LİRAYA GERİLEYEBİLİR"

        Mart ayı ortalarındaki Fed kararının altın için önemine de değinen Yıldırımtürk, "Mart ayı ortalarında Fed'in faiz artırma ihtimali masada olacağı için bu olasılıkaltın fiyatlarını baskılayacak ve düşmesine neden olabilir. Böyle bir hareketin oluşması durumunda altının ons fiyatı 1.200 dolara doğru hareket eder ve gram altın için de 110 lira seviyelerini konuşabiliriz."

        İŞLEMLER191 LİRADAN BAŞLADI

        Kapalıçarşı'da gram altın günün ilk işlemlerinde 116,90 liradan, çeyrek altın ise 191,10 liradan alıcı buluyordu. Küresel piyasalarda spot altın ise sabah piyasaların açıldığı saatlerde 1.232 dolar seviyelerindeydi.

        PETROL 34 DOLAR SINIRINAGERİLEDİ

        Brent ham petrolün varil fiyatı son kapanışa göre 24 sent düşüşle 34.17 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 16 sent kayıpla 31.99 dolar oldu.

        Ham petrol fiyatları dün ABD'den açıklanan güçlü akaryakıt talebi verilerinin etkisinin kısa sürmesinin ardından yeniden aşırı arzın yarattığı baskıdan dolayı düştü. Brent ham petrolün varil fiyatı son kapanışa göre 24 sent düşüşle 34.17 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 16 sent kayıpla 31.99 dolar oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ