Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin "BBB -" olan kredi notunu ve durağan olan görünümü değiştirmedi.

        Ekonomistler, Fitch'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notunu ve durağan görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyordu.

        KARAR SONRASI DOLAR

        Uluslararası piyasalarda aksam saatlerinde 3 TL'ye kadar çıkan dolar, Fitch acıklaması sonrasında 2.9950 TL seviyelerinden işlem gördü.

        PİYASALARDA FITCH TEDİRGİNLİĞİ

        Küresel piyasalar artan risk iştahı ile genel olarak pozitif bir seyir izlerken, bugün yurt içinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi nedeniyle dalgalı bir seyir izledi.

        Günün ilk yarısında 75 bin 500 - 76 bin puan arasındasürekli dalgalanan Borsa İstanbul Ulusal 100 Endeksi, günün ikinci bölümünde eksiye indi. ABD dördüncü çeyrek büyüme verisi beklentilerin üzerinde revize edilince kısa bir süreliğine artıya geçen endeks, Fitch beklentisi nedeniyle oluşan baskıya dayanamadı ve günü0,36 düşüşle 74 bin 929 puandan kapadı.

        2,9250 seviyelerden güne merhaba diyen dolar/TL kuru da Fitch baskısından nasibini aldı ve 2,95 liranın üzerine çıktı.

        EN YÜKSEK NOTU VERMİŞTİ

        Fitch, 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşu arasında Türkiye'ye en yüksek kredi notunu veren kurum durumundaydı. Fitch, Türkiye'yi "BBB-" ile yatırım yapılabilir kategorisinin en alt sırasında değerlendiriyor. Moody's de yine Türkiye'ye yatırım yapılabilir kategorisinin en alt basamağı olan Baa3 notunu verirken görünümü "negatif" olarak belirlemişti.

        S&P ise Türkiye'yi "yatırım yapılamaz" kategorisinin en üst basamağı olan BB+ notuyla değerlendiriyor. S&P'ye göre Türkiye'nin kredi notunun görünümü de "negatif".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ