Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Orhangazi Tüneli rekor sürede tamamlandı - Emlak Haberleri
        1

        Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, 95 bin kamyon hafriyatla Samanlı Dağı delinerek 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan, Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli olan Orhangazi Tüneli, yaklaşık 118 milyon dolara mal oldu.

        2

        Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yaptırılan Orhangazi Tüneli, bir süre önce trafiğe açıldı.

        3

        Altınova-Gemlik arasını 4,5 kilometre kısaltan ve sürücüler tarafından "Samanlı Tüneli" olarak da bilinen tünel, hem zamandan hem de bölgedeki araç yoğunluğu dikkate alındığında ciddi anlamda yakıttan tasarruf sağlıyor.

        4

        Orhangazi ve Yalova şehir geçişleri ile trafikteki dur-kalklar neticesinde yaşanan hava kirliliği, şehir içi trafik yoğunluğunun azalması ve trafikte daha az zaman harcanması gibi faydalar sağlayan otoyolun önemli parçası konumundaki tünel için Samanlı Dağı delindi.

        5

        Delme ve diğer çalışmalarla 2 yıl gibi rekor sayılabilecek bir zaman diliminde tamamlanarak hizmete açılan Orhangazi Tüneli, 3 bin 590 metreyle bugün itibarıyla işletmede bulunan Türkiye'nin en uzun otoyol tüneli unvanını elinde bulunduruyor.

        6

        Toprak işi ve kazı olarak yaklaşık 95 bin kamyon hafriyatla, 3 şeritli 2 tüp olarak yapılan 5,50 metre gabari yüksekliğine sahip tünel, 118 milyon dolara mal oldu.