Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakan Yıldız: Enerji kesintileriyle alakalı sabaha kadar çalışılacak - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün itibarıyla toplamda 27 bin megavat civarında tüketim beklendiğini fakat emre amade kapasitenin 44 bin megavat olduğunu belirtti.

        Bakan Yıldız, Ankara Gölbaşı'nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, elektrik iletim ve dağıtım durumunu, sistemdeki son durumu değerlendirdi. Yıldız, TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezinin elektriğin iletiminin, dağıtımının ve kalitesinin anlık olarak gözlemlendiği bir merkez olduğunu dile getirdi.

        "Türkiye'nin iletim hattı uzunluğu 55 bin kilometre, dağıtım hatlarının uzunluğu ise 1 milyon 64 bin kilometre. 15 milyon 400 bin elektrik direği, 6 buçuk milyon adet armatür bulunuyor, 38 milyon adet aboneye ise hizmet veriliyor. Bunların hepsi neredeyse dünyanın etrafını 30 kez dolaşan bir şebekeden bahsediyoruz. Zaman zaman tek bir trafodaki arızanın Türkiye'nin genelinde meydana gelmiş bir arıza gibi gibi aksettirilmesi büyük resmi görmemektir. Bir önceki seçimlerde de elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sandıkta bir vatandaşın oyunun geçersiz kılındığı gibi bir durum yoktur. Türkiye'de elektrik kesintisinden dolayı 'benim oyum sayılmadı, geçersiz sayıldı' diyebilecek bir vatandaşımız yoktur."

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak 8 bin personelin elektrik iletim ve dağıtımı için nöbette, toplamda 7 bin 877 kamu ve özel güvenlik personelinin, ayrıca kolluk kuvvetlerinin de merkezlerin korunması için görevli olduğunu ifade eden Yıldız, ana otoban ve temel kavşakların korunduğuna dikkati çekti.Yıldız, aynı zamanda üç yüksek donanımlı helikopterin arıza olması durumunda daha hızlı müdahale için görevlendirildiği bilgisini paylaşarak, "Bugün itibarıyla toplam 27 bin megavat civarında tüketim bekleniyorken, emre amade 44 bin megavat civarında enerji bulunuyor. Arz, talebin neredeyse iki katına yakın. Enerji arzı ve iletimi ile alakalı bir sıkıntımız bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

        Bakan Yıldız, TEİAŞ'ın 9 Bölge Yük Tevzi Merkezi ve 21 dağıtım bölgesinden yetkililerle canlı bağlantı gerçekleştirdi ve bölgelerde elektrik dağıtımdaki mevcut durumla ilgili bilgi aldı.

        BAKAN YILDIZ DAĞITIM BÖLGELERİNDEN BİLGİ ALDI

        Bakan Yıldız, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Adana, Antalya, Van, Elazığ, Konya, Bursa, Trabzon, Çamlıdere, Kahramanmaraş, Kayseri, Tekirdağ, Eskişehir, Sakarya, Aydın illerindeki elektrik dağıtım şirketlerinin yetkilileri ile görüştü ve elektrik sağladıkları çevre şehirlerde ve Türkiye genelinde şu anda herhangi bir büyük çapta sıkıntının yaşanmadığı bilgisini aldı. ve sahada 16.000 adet görevlinin de oylarını muhakak kullanması gerektiğinin altını çizdi.

        - Konya Meramda alçak gerlim hattında ufak çaplı bir yangın olduğu fakat önemli bir mahal teşkil etmedeği bildirildi.

        - Otobanlara da bağlanan Bakan Yıldız, Trakya bölgesi, İstanbul Avrupa, Anadolu yakası ve diğer bölgelerde bulunan otobanlardaki enerji iletim hatlarının son durumu hakında detaylı bilgiler aldı.

        İşte Bakan Yıldız'ın elektrik ve enerji açıklamasının satır başları;

        - Elektirik kesintisinden dolayı herhangi bir vatandaşın oyunun geçersiz sayıldığı katiyen yoktur.

        - Bugün ilgili kurumlarla beraber kritik personel görevlendirilmiştir.

        - Bütün bu 686 tane temel kavşakta bulunna trafo merkezlerinin korunması ile ilgili önlemlerimizi de aldık.

        - Toplamda bugün kamu ve özel güvenlik olarak temel trafo merkemiz korunmaktadır. 8000 kişi bugün nöbetteler.

        - Bütün dağıtım merkezlerine sırasıyla bağlanacağız ve oradaki arkadaşlardan raporları almış olacağız.

        - İstanbul trakya yakasında şu anda herhangi bir aksaklık bulunmuyor.

        - İstanbul Anadolu yakasında herhangi bir elektirik arızası bulunmuyor

        BAKAN YILDIZ SABAH SAATLERİNDE OYUNU KULLANDI

        Ak Parti’de 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakan olarak son oyunu Kayseri’de kullandı.

        Besime Özderici İlköğretim Okulu'ndaki 1007 numaralı sandıkta oy kullanan Yıldız, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Milletvekilliğinin bugün itibariyle sona erdiğini belirten Yıldız, seçim dönemindeki kırgınlıkların devam etmemesi temennisinde bulundu. Bakan Yıldız şunları söyledi: “Bütün partilerin 2 aylık seçim kampanyasından sonra bugün nihai finale ulaşmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yarın sabaha Türkiye’nin yeni bir Türkiye için uyanacağını ve istikrarın korunacağına olan kanaatimi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Seçim dönemlerinde zaman zaman üsluptan kaynaklanan kırgınlıkların da bundan sonra devam etmemesi lazım geldiğini söylemek isterim. 4 yıllığına Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceğini oyladık.”

        ENERJİYLE ALAKALI SABAHA KADAR GÖREVİMİN BAŞINDA OLACAĞIM

        Hemen Ankara’ya hareket edeceğini belirten Bakan Yıldız, “Saat 14.00’da enerji sistemiyle alakalı enterkonnekte sistemin 21 tane dağıtım ve 22 iletim bölgesinden canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip ettiğimiz bir sistem kurmuştuk. 686 tane büyük trafo merkezimiz bütün güvenlik ve teknik kapasiteleriyle beraber bugün orada takip edeceğiz. Görevimiz akşam 17.00’a kadar değil sabah saatlerine varıncaya kadar sürecek. Ben de orada sabahlamayı düşünüyorum.” dedi.

        BUNDAN SONRA DA HİZMETE DEVAM

        Bundan sonra hangi görevi yapacağıyla ilgili bir soruya Bakan Yıldız, “Nasip, bakalım Allah neyi nasip edecek. Bugün itibariyle milletvekilliğimizi noktalamış olacağız. İyisiyle, tüm gayretleriyle hamdolsun Kayserimize ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra tabi ki hizmet devam eder.” şeklinde cevap verdi. Bakan Taner Yıldız, okuldan ayrılırken kendisine çay ikram eden kantin görevlisiyle sohbet etti. Kantinden 200 lira vererek bisküvi satın aldı.Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçim gecesi elektrik kesintisi yaşanmaması için trafo kapasitelerinin artırıldığını, genel merkezlerin canlı yayınla takip edileceğini söyledi. Yıldız, elektrikle ilgili gelişmeleri 24 saat boyunca takip edeceğini de ifade etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ