Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrolün fiyatı 35 doları aştı - Enerji Haberleri

        Avrupa'nın petrol göstergesi Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz uygulamasına geçmesinin ardından 35,74 dolara yükseldi. Brent saat 15:13 itibariyle 34,20 dolardan işlem görüyor.

        Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varilm fiyatı ise saat 15:13 itibariyle yüzde 0,90 primle3,52 dolardan işlem görüyor.

        Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın dün Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) toplantısında Suudi Arabistan'ın yüzde 5'lik üretim kısıntısı talebinin görüşülebileceğini söylemesinin ardından petrol ralli yapmış, petrolde kazançlar yüzde 8'e kadar genişlemiş,Brent petrolün varil fiyatı 35,79 dolara kadar yükselmişti.

        Bir OPEC delegesinin böyle bir görüşme talebinin olmadığını belirtmesinin ardından 32,54 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, günü ise 34,47 dolardan tamamladı.

        Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz uygulamasına geçmesinin talebe ilişkin beklentileri güçlendirmesiyle yükselişini 4'üncü güne taşıyarak yeniden 35 doların üzerine çıktı ve 35,74 doları gördü.

        Analistler, arza ilişkin gelişmelerin fiyatlara yön vermeye devam ettiğini belirterek, merkez bankalarının küresel ekonominin canlandırılmasına ilişkin ek teşvik uygulamalarının da petrol fiyatlarını desteklediğini kaydediyor.

        Brent petrolün varil fiyatı için yukarı yönlü hareketlerin devamında 36 doların direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, olası geri çekilmelerde ise 33,7 doların destek olarak takip edileceğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ