Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Arow zehirli ayakkabı mı? - İş-Yaşam Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle imha edilmesi gereken ancak iç piyasaya sürülen ayakkabılar nedeniyle bir firmaya 266 bin 490 lira idari para cezası uyguladı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erenköy Gümrük Müdürlüğü denetimi altında faaliyet gösteren bir antrepoda muhafaza edilen, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle imha edilmesi gereken Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait Çin menşeili, "Arow", "Arow Men" ve "Arow Kids" markalı 19 bin 920 çift, 9 model ayakkabı cinsi eşyanın imha edilmeyerek yasadışı olarak iç piyasaya sürüldüğünün belirlendiği belirtildi.

        Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan incelemeler sırasında, 28 ilde ilgili firmaya ait 42 satış noktasından alınan numunelerin değerlendirilmesi sonucunda, satılmamış 2 bin 368 çift ayakkabıya rastlandığı ve bu ayakkabıların mühürlenerek satışların durdurulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Diğer taraftan, bu ayakkabıların 1947 çiftinin başka bir antrepoda olduğu ve piyasaya verilmediği belirlenmiştir. Söz konusu ayakkabılardan alınan numuneler test için akredite laboratuvarlarına gönderilmiş, numunesi alınan 15 model ayakkabıdan 12 tanesinin test sonuçları uygunsuz, 3 tanesinin sonuçları uygun çıkmıştır.

        İlgili firmaya bu tespitler çerçevesinde 266 bin 490 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca ilgili mevzuat gereği firmadan piyasaya sürdüğü söz konusu ürünleri 2 televizyon ve gazetede ilan etmesi, bunları piyasadan çekmesi ve imha etmesi istenmiştir. Bu işlemler firma tarafından yapılmadığı takdirde Bakanlığımız tarafından yerine getirilecektir. Konu ile ilgili olarak idari inceleme ve yargı soruşturması devam etmektedir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ