Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan'da halk bankalara akın etti - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan'da son gelişmeler üzerine toplanan Mali İstikrar Konseyi, yarın Atina Borsası'nın ve bankaların açılmayacağını duyurdu.

        Yunanistan'ın Salı günü IMF'ye olan 1,6 milyar Euro'luk ödemesi öncesinde Euro Bölgesi maliye bakanlarıYunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetmiş ve bu gelişmeler halkta paniğe neden olarak Yunanlıların ATM'lere akın etmesine yol açmıştı. Bu gelişmeler üzerine toplanan Mali İstikrar Konseyi, yarın Atina Borsası'nın ve bankaların açılmaması kararını aldı.

        YunanistanBaşbakanı Alexis Çipras,Yunanistan'a kredi sağlayan kuruluşlar yeniden nakit akışının sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da referanduma götürme kararı almıştı. Yeni kredi gelmediği taktirdeYunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali var.

        Euro Bölgesi maliye bakanları bu ay sonunda süresi dolan Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetmesi Yunanistan'ı uçurumun kenarına iyice yaklaştırdı. Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Avrupa Birliği'nin dayattığı tasarruf önlemlerini referanduma götüreceğini açıklaması da belirsizliği iyice artırmış durumda.

        Avrupa Merkez Bankası, Yunanistan'a fon akışını artırmayacağını açıkladı.

        Habertürk Atina Muhabiri Taki Berbarakis, bankaların kapalı olduğu cumartesi gününden bu yana Yunan vatandaşların ATM'lerde kuyruk oluşturduğu ve çekilen paranın 1.5 milyar euroya ulaştığını söyledi.

        Berbarakis Yunanistan'da yaşananlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Sokakta huzursuzluk var ve bu huzursuzluk her geçen gün artıyor. ATM'lerde uzun kuyruklar var. Bazı ATM'lerde kuyruk yok. Çünkü oralarda para bitti. Herkes çekebildiği kadar para çekmeye çalışıyor. Hatta Yunan parlementodaki ATM'de bile para bitti. Kuyruklar sadece bankalarda değil benzin istasyonlarında da kuyruklar var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ