Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ev dışı tüketim yılın ilk yarısında 17 milyar $’ı buldu - İş-Yaşam Haberleri

        Turizmdeki kan kaybına rağmen ev dışı tüketim yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 arttı. Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ve IPSOS’un Foodservice Monitor araştırmasına göre yılın ilk yarısında ev dışı tüketimin büyüklüğü 17 milyar dolar oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya ve Muğla’da 2 bin 700 noktada yapılan araştırmaya göre yılın ilk yarısında temizlik ve kâğıt ürünleri yüzde 7, içecekler yüzde 10,diğer gıda kategorileri ise yüzde 9 büyüdü.

        ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, politik ve ekonomik belirsizliklerin, turizmde yaşanan sıkıntıların yarattığı olumsuz etkilere rağmen ev dışı tüketimin ikinci çeyrektede büyüyebildiğini söyledi. Şahinöz, otel harcamalarının yılın 3. çeyreğinde azalmasını beklediklerini belirtti.

        ‘MÖNÜLERDE ETE ALTERNATIF ÜRÜNLER ARTTI’

        Şahinöz “Taze ve donuk kırmızı et ürünlerinde ortalama fiyatlar geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 27 arttı. Bu ev dışı tüketim kanallarını kırmızı etten beyaz ete doğru yöneltmeye başladı. Restaurant ve Fast Food kanalında mönülerde kırmızı ete alternatif ürünler çoğaldı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ