Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Sağlık turizminde rekabetçi işbirliği gerekiyor" - İş-Yaşam Haberleri

        Ege Özel Hastaneler Derneği (Egehasder) Başkanı ve Egepol Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Nasır, sağlık turizminde hedef pazarın Avrupa ülkeleri vatandaşlarından oluştuğunu kaydetti.

        1 milyon sağlık turizmi hastasının 23 milyon turist kadar döviz kazandırdığını ifade eden Nasır, İzmir'in sağlık turizmi alanında gerçek potansiyelini yakalaması için sektörün, rekabetçi işbirliği yapması gerektiğini söyledi.Sağlık turizminin kapsamlı bir konu olduğunu ve ülkemize turist olarak gelen konukların aldığı sağlık hizmetinden farklı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Nuri Nasır, bu konuda özel sektörün bireysel olarak çabasının yetersiz kalacağını ifade etti.

        Egehasderolarak sektörün sorunlarını çözmek ve yurt dışından Türkiye'ye gelecek hastaların iyi sağlık hizmeti alması için çalıştıklarını kaydeden Nasır, "Ülkemiz konum olarak avantajlı bir noktada. Türkiye'nin batısındaki ülkelerde yaşlı nüfus oranı yüksek. Avrupa ülkelerinde sağlık hizmetleri çok pahalı. Yurt dışında bu hizmetler, Türkiye'dekinin iki üç katı pahalıya mal oluyor. Biz, teknolojiyi iyi kullanıyoruz ve takip ediyoruz. Hekim kalitemiz çok iyi durumda. Var olan potansiyeli ortaya çıkarmak için, sektörel anlamda rekabetçi işbirliği ve güç birliğine gidilmesi gerekiyor" dedi.

        HEDEF YILDA 20 MİLYAR DOLAR

        EgehasderBaşkanı Dr. Nuri Nasır, Türkiye'nin tıbbi hizmetlerin yanında, kaplıca ve termal turizmi, yaşlı bakım merkezleriyle de sağlık turizminde hizmet üretilebileceğini belirterek şu bilgileri verdi:"Turizm konusunda deneyimli bir ülke olarak sağlık turizminde de ülkemize gelir getirmememiz için hiçbir neden yok. Türkiye'ye sağlık turizmi konusunda 2010 yılında 100 bin kişi gelirken, bu rakam 2013 yılında 300 bine ulaştı ve 2 buçuk milyar dolarlık döviz girdisi sağlandı. 2023 yılında bu hedef, 20 milyar dolar olarak belirlendi. Türkiye'nin istikrarlı gidişinin de bu konuda önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'da, bu konuda tanıtım, yurt dışı ofisleri ve ulaşım gibi masraflarla ilgili çeşitli destekler açıkladı. Bu konuda özel hastaneler yurt dışı akreditasyonlarını sağlamalı ve gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamalıdır."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ