Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fındık fiyatındaki düşüşe karşı müdahale alımı - İş-Yaşam Haberleri

        Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Fındıkta müdahale alımı olacaksa FİSKOBİRLİK olarak biz buna hazırız" dedi.

        Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest piyasada 9 lira seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarının yeniden yükselmesi noktasında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alımı yapacağının gündeme geldiğini hatırlattı.

        Bu noktada TMO'ya gerek kalmadan FİSKOBİRLİK'in müdahale alımına hazır olduğunu ifade eden Bayraktar, "Altyapımız hazır. Depolarımız müsait. Tek talebimiz FİSKOBİRLİK'in müdahale alımı konusunda desteklenmesi" diye konuştu.

        FİSKOBİRLİK'in geçmiş tecrübelerinin ortada olduğuna dikkati çeken Bayraktar, "Göreve geldiğimizden bu yana kurumun eski borçlarını neredeyse bitirdik. Bu tablo ne kadar başarılı olduğumuzu ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

        FİSKOBİRLİK'in olduğu yerde TMO'nun yeniden devreye sokulmasını şık bulmadığını vurgulayan Bayraktar, "Burada tek önemli husus FİSKOBİRLİK'in desteklenmesi. Asıl önemli olan bu. Fındıkta müdahale alımı olacaksa FİSKOBİRLİK olarak biz buna hazırız. Bize güvensinler" değerlendirmesinde bulundu.

        Fındığa mutlaka müdahale alımında bulunulması gerektiğine işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

        "Ben de bu oluşu destekleyenlerdenim. Fiyat istikrarı ve dünya piyasasının kontrolü açısından mutlaka müdahale alımı olmalı ama bunun TMO kanalıyla değil, FİSKOBİRLİK aracılığıyla yapılması gerekir. Biz bir üretici birliğiyiz. Üretici birliğinin olduğu yerde başka kurumların yeniden bu bölgede olması çok etik değil. Yetkililerin şunu açık ve net bir şekilde bilmesini isteriz. FİSKOBİRLİK'in 70 yıllık tarihinde en hazır dönemi bu zamandır."

        Bayraktar, fındıkta müdahale alımı olması durumunda fiyatın yeniden 14-15 lira seviyelerine çıkacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ