Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Global Enerji iflas erteleme talebinde bulundu - İş-Yaşam Haberleri

        Işıklar Enerji ve Yapı Holding Anonim Şirketi sermayesinde yüzde 15,78 oranında paya sahip olduğu Global Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin ihtiyati tedbir istemli olarak iflas erteleme talebi ile T.C. Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

        Mahkemenin iflas erteleme talebinde bulunan Global Enerji'nin borçlarına kefil olanlar yönünden devam eden takipler ile İcra ve İflas Kanunu 179/b maddesinin 2 ve 3. fıkralarında yazılı istisnalara ilişkin hükümler hariç olmak üzere 6183 sayılı Kanun ile yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın davacı Global Enerji hakkında her türlü ihtiyacı haciz, ihtiyatı tedbir ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmasının ihtiyatı tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdiği öğrenildi.

        2002'de turizm ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren Aksu ailesinin iştiraki olarak kurulan Global Enerji, 2004 yılında Çorlu'da iki adet doğalgaz kojenarasyon santrali ve yeraltı enerji dağıtım ağı kurulmuştu.

        2009 ve 2010 yılında kapasite artışı gerçekleştiren Global Enerji son olarak Ordu sınırlarındaki Pendik HES projesi için ÇED çalışmalarına başlamıştı.

        Şirket halen endik Reg. Ve HES projesinin lisans işlemlerine devam ediyor. Şirket bu işlemlerin ardından inşaat işlerine de başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ