Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik - İş-Yaşam Haberleri

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim bakanlığı sloganı, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor.' Eskiden zaman mefhumu yoktu. Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik. Çünkü zaman da paradır. Geciken, heba edilen zamanın faturası çok da ağırdır. Biz bir projeye başlarken mutlaka açılış saatini ilan ediyoruz" dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES)'in "Türkiye'nin Su İşleri" konulu toplantısına katıldı. Ankara Sherathon Otel'de düzenlenen toplantının konuğu olan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin suyla ilgili sorunlarına dair bilgiler verdi.

        "TÜRKİYE'YE DAKİKLİĞİ GETİRDİK"

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın zaman ile yarıştığını söyleyen Eroğlu, "Allah'a şükür biz 320 tane baraj inşa ettik. Binden fazla gölet inşa ettik. Bizim bakanlığı sloganı, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor.' Eskiden zaman mefhumu yoktu. Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik. Çünkü zaman da paradır. Geciken, heba edilen zamanın faturası çok da ağırdır. Biz bir projeye başlarken mutlaka açılış saatini ilan ediyoruz" diye konuştu.

        Birçok su kaynağının yıllarca boşa aktığının altını çizen Eroğlu, "Mardin'de, Kızıltepe'de, Midyat'ta su yoktu. Halbuki Midyat ile Nusyabin arasında Beyaz Su akar. Bu su yıllarca boşa aktı. Bir gün Midyat'tan bir akşamüstü oradaki bir geçide gittim. Oradan geçme dediler. Ecel gelmedikçe hiç kimse ömürden bir saniye bile alamaz anlayışındayım ben. Bir akşamüzeri gittim Beyaz Suyu bizzat gördüm. 'Bu su neden bekliyor' dedim. Derhal Mardin, Kızıltepe civarına su verdik. Şubat ayında Cumhurbaşkanımız 99 tane baraj ve sulama göletinin açılışını yaptı. Hatırladığım kadarıyla bu barajlar sadece bir seferde 7 bin 500 megawatt yani kabaca Artvin'den Sinop'a kadar olan bölgenin enerji ihtiyacını karşılıyor" ifadelerini kullandı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan İNTES Başkanı Celal Koloğlu, medeniyetin su ile başladığı vurgusunu yaparak, "Su ikamesi olmayan tek varlıktır. Ülkemiz maalesef su zengini değildir. Nüfusumuz arttıkça kişi başına düşen su miktarı azalmaktadır. Dünyada 1,2 milyar insanın elektrik kaynaklarına erişimi olmadığı belirtilmektedir. Suyun potansiyel enerjisinden faydalanmalıyız. Hedefimiz 2023 yılında tüm su potansiyelinin devreye alınmasıdır. Planlanması doğru yapıldıkçaHES'ler en önemli enerji kaynağıdır" şeklinde konuştu.

        Programda, konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu'na, Ankara'da adına oluşturulan orman için plaket verildi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ